Sari direct la conținut

Cum se simte Joe Biden după ce s-a îmbolnăvit de COVID: simptomele s-au „ameliorat semnificativ”, spune doctorul președintelui

HotNews.ro
Cum se simte Joe Biden după ce s-a îmbolnăvit de COVID: simptomele s-au „ameliorat semnificativ”, spune doctorul președintelui
Joe Biden coboară din avionul Air Force One, la Baza din Dover, Delaware, a Forțelor Aeriene americane, 17 iulie 2024. Președintele american a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Sursa foto: Susan Walsh / AP / Profimedia

Starea lui Joe Biden, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19, s-a „îmbunătățit semnificativ” în ultimele 24 de ore, dar președintele american continuă să urmeze un tratament, a anunțat vineri medicul său de la Casa Albă, potrivit AFP.

Biden continuă să aibă o tuse şi o voce răguşită, dar starea acestuia „s-a ameliorat semnificativ în comparaţie cu ieri”, a spus Kevin O’Connor, într-o scrisoare medicală.

Preşedintele american, în campanie în Nevada pentru alegerile din noiembrie, a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunţat miercuri Casa Albă într-un comunicat, precizând la acel moment că președintele are „simptome uşoare”, notează Agerpres.

Biden, în vârstă de 81 de ani, „complet vaccinat”, a intrat într-o perioadă de izolare în fieful său din Delaware, a indicat Casa Albă, într-un moment în care îndoielile cu privire la abilităţile fizice şi mentale ale liderului de a face campanie reapar după apelurile din partea mai multor democraţi de a se retrage din cursa prezidențială.

Miercuri, în timp ce se îmbarca la bordul Air Force One pentru a se recupera în Delaware, Biden le-a spus jurnaliștilor: „Bine, mă simt bine”.

Dar președintele american a urcat scările încet, ținându-se strâns de balustradă, oprindu-se după câteva trepte și. din nou, spre capătul lor.

Biden, asaltat cu întrebări referitoare la acuitatea sa mentală după dezbaterea dezastruoasă cu Donald Trump, a afirmat într-un interviu că îşi va reevalua candidatura la prezidențialele din noiembrie dacă va fi diagnosticat cu o problemă medicală, amintește AFP.

INTERVIURILE HotNews.ro