Sari direct la conținut

Cursuri suspendate la Liceul German din Arad, unde 40 de elevi au ajuns la spital după deratizare / 14 copii au rămas internați

HotNews.ro

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” din Arad au fost suspendate, marţi, din odinul prefectului, după ce zeci de elevi s-au intoxicat, luni, cu o substanţă încă necunoscută, în urma deratizării făcute în clădire. Ministerul Sănătăţii precizează marți dimineață că 40 de copii au ajuns la spital cu erupţii pe față, greţuri şi vărsături, iar 14 dintre ei au rămas internaţi.

Ministerul Sănătăţii a anunțat marţi că 40 de copii de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” au ajuns la spital cu erupţii la faţă, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de curs. 14 copii au rămas internaţi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, anterior, că a dispus un control mixt de urgenţă la unitatea şcolară.

„Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că la Arad nimeni nu şi-a făcut treaba. (…) Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia”, a declarat, luni seara, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, citat într-un comunicat al ministerului.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, probele de sânge luate de la copii vor fi trimise la Timişoara pentru analize.

Prefectul de Arad a convocat, luni seara, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a dispus verificări atât la firma care a făcut deratizarea în Liceul German, cât şi la şcoală.

Cursurile au fost suspendate marţi.

„Prefectul judeţului Arad, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus: suspendarea cursurilor de la Liceul Teoretic Adam Muller-Guttenbrunn, în ziua de 14 ianuarie 2020, în corpurile de clădire afectate, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad va dispune, în dimineaţa zilei de 14 ianuarie 2020, măsurile necesare pentru curăţarea spaţiilor, se vor efectua verificări atât la societatea care a prestat serviciile de dezinsecţie/deratizare, cât şi la unitatea de învăţământ, de către instituţiile abilitate”.

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a deplasat la unitatea şcolară şi a cerut de la ISU Arad autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs.

O altă echipă a DSP Arad, formată din epidemiologi, s-a deplasat la Spitalul Judeţean pentru a verifica, împreună cu personalul medical, simptomatologia copiilor.

De asemenea, reprezentanţi ai DSP Arad şi Poliţia caută firma care a efectuat operaţiunile de deratizare, potrivit Agerpres.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro