Sari direct la conținut

Curtea de Conturi îl demolează pe Toni Greblă. „Nu a existat nicio sesizare”

HotNews.ro
Toni Greblă, președintele AEP. Foto: Inquam Photos / George Călin
Toni Greblă, președintele AEP. Foto: Inquam Photos / George Călin

Site-ul de investigații Snoop a publicat vineri un răspuns al Curții de Conturi, în care aceasta arată că nu Greblă a cerut,  în cazul zecilor de mii de euro încasați ilegal, controlul la AEP, după cum Toni Greblă susținuse. 

Șeful Autorității Electorale Permanente Toni Greblă a câștigat anul trecut peste 700.000 de lei (140.000 de euro), din pensie, pensii speciale, salarii și diurne. O investigație Snoop a expus felul în care Toni Greblă, președintele instituției care supraveghează corectitudinea alegerilor, a fost prins de către Curtea de Conturi că și-a majorat ilegal salariul și diurnele, cu mii de euro lunar.

Toni Greblă a răspuns în fața presei miercuri, 28 august, într-o conferință ținută la Guvernul României, unde s-a discutat despre calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Fostul judecător și senator PSD a  susținut că el a chemat Curtea de Conturi pentru a îndrepta situația.

„Am chemat imediat Curtea de Conturi, am spus despre ce e vorba. Părerea Curții de Conturi a fost că trebuie să se revină la nivelul de inghețare de indemnizație la nivelul anului 2019, lucru ce l-am făcut în aceeași zi”, a spus același președinte AEP la Guvern, citat de HotNews.

Dar, într-un răspuns pe care Snoop îl face astăzi public, Curtea de Conturi spune explicit că, „la nivelul instituției noastre, nu a existat nicio sesizare cu privire la subiectul întrebărilor dumneavoastră”. Și, atunci, cum s-a făcut controlul, puteți citi în investigația jurnaliștilor Snoop.

INTERVIURILE HotNews.ro