Sari direct la conținut

Decizia luată de una din cele mai mari companii aeriene din lume după ce au fost detonate mii de pagere ale Hezbollah, în Liban

HotNews.ro
Decizia luată de una din cele mai mari companii aeriene din lume după ce au fost detonate mii de pagere ale Hezbollah, în Liban
Explozie de pagere în Liban. Foto: Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Compania Emirates Airlines din Dubai – una dintre cele mai mari din lume – le-a interzis pasagerilor să poarte pagere și walkie-talkie în timpul zborurilor. Măsura a fost în urma atacurilor de la jumătatea lunii trecute, când au fost detonate mii de pagere și stații radio folosite de Hezbollah, scrie The Guardian.

„Toți pasagerii care călătoresc spre, dinspre sau prin Dubai au interzis să aibă pagere și walkie-talkie în bagajele de cală sau de mână”, a transmis compania aeriană într-un comunicat publicat site-ul său.

Potrivit companiei, orice astfel de obiecte interzise care vor fi găsite vor fi confiscate de poliția din Dubai, ca parte a măsurilor de securitate sporite.

Amintim că nouă persoane au fost ucise, iar alte cel puţin 2.800 au fost rănite, în 17 septembrie, după ce mii de pagere folosite de membri ai Hezbollah au explodat în același timp în Liban, în principal în sudul ţării şi în suburbiile sudice ale capitalei Beirut. O zi mai târziu, zeci de persoane au murit, iar sute de oameni au fost răniți, după ce stațiile radio (walkie-talkie-urile) folosite de membrii Hezbollah au explodat, în sudul Libanului și în suburbiile Beirutului.

Hezbollah şi regimul de la Teheran au pus acest atac pe seama Israelului, care nu a reacționat în acest caz. The New York Times și CNN au transmis că Israelul a plasat explozibili într-un lot de dispozitive pager fabricate în Taiwan şi vândute grupării şiite pro-iraniene.

Iranul este unul din principalii aliaţi ai Hezbollah, grupare pe care o susţine cu bani şi arme încă din anii 1980.

INTERVIURILE HotNews.ro