Distrugerea unui imperiu, cu bănci, palate și moșii. De vorbă cu Jean Chrissoveloni, ultimul din dinastia bancherilor care a dezvoltat Bucureștiul și România
Vizionari, inovatori, deschizători de drumuri, cosmopoliți, rafinați, bancherii Chrissoveloni au construit reședințe, sedii de bancă, centre comerciale, edificii importante, prin colaborarea cu mari arhitecți, ingineri și constructori, Nicolae Cuțarida, Josef Jacob Schieffellerrs, George Matei Cantacuzino, Georges Cristinel, Edmond van Saanen-Algi.
Imperiul financiar ridicat de ei în România, până la instaurarea comunismului, financiar care se întindea până la Constantinopol și New York.
Familia Chrissoveloni a trăit toate momentele dramatice ale istoriei din ultimii peste 100 de ani, Marele Război, criza mondială din anii 1929-1933 (când Banca Chrissoveloni a dat faliment), cel de-al doilea Război Mondial, venirea comunismului și confiscarea tuturor proprietăților.
Un patrimoniu de arhitectură impresionant, furat, risipit sau distrus în timpul puterii populare, pe care astăzi Jean N. Chrissoveloni încearcă să-l recupereze, să-l refacă și să-l repună în valoare.
Descoperă, pe B365.ro, cine au fost faimoșii bancheri legați de Casa Regală a României și cum a fost transformată ruinata clădire din Lipscani nr. 55 în cea mai frumoasă librărie din Europa, Cărturești-Carusel. Un interviu cu Jean N. Chrissoveloni, realizat de jurnalista Antoaneta Dohotariu.