Sari direct la conținut

Dmitri Medvedev, mesaj tranșant despre negocierile cu Ucraina după ofensiva în Kursk

HotNews.ro
Dmitri Medvedev, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Dmitri Medvedev, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a comentat miercuri în ce condiții Moscova ar fi dispusă la negocieri cu Kievul.

Incursiunea Ucrainei în regiunea rusă Kursk înseamnă că nu vor exista discuții între Moscova și Kiev până când Ucraina nu va fi complet învinsă pe câmpul de luptă, a declarat miercuri Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, informează Reuters.

„Discuțiile ocazionale ale intermediarilor autoproclamați pe tema virtuoasă a păcii au încetat. Chiar dacă nu o pot spune cu voce tare, toată lumea recunoaște care este situația”, a scris Medvedev pe contul său oficial de pe Telegram.

„Ei înțeleg că nu vor exista negocieri până când inamicul nu este distrus complet și total!”.

Medvedev, o figură antioccidentală în politica rusă, a declarat că negocierile de „pace premature și inutile” care au fost sugerate anterior „au avut perspective vagi și niciun rezultat tangibil”.

Negocieri secrete de încetare a focului între Ucraina și Rusia

The Washington Post (WP) a relatat sâmbătă că Ucraina și Rusia urmau să trimită delegații în Qatar luna aceasta pentru a negocia un acord istoric de încetare a atacurilor asupra infrastructurii energetice și de putere a ambelor părți beligerante.

WP a scris că acordul ar fi echivalat cu o încetare parțială a focului, dar că discuțiile au fost deturnate din cauza atacului Ucrainei asupra teritoriului suveran al Rusiei.

Moscova a negat duminică informațiile din presă potrivit cărora ofensiva Ucrainei asupra regiunii Kursk ar fi deturnat negocierile indirecte cu Kievul privind oprirea atacurilor asupra obiectivelor energetice și de putere, afirmând că nu au existat discuții cu Kievul cu privire la instalațiile de infrastructură civilă, informează Reuters.

„Nimeni nu a întrerupt nimic pentru că nu era nimic de întrerupt”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, referitor la articolul publicat de WP.

„Nu au existat negocieri directe sau indirecte între Rusia și regimul de la Kiev cu privire la siguranța facilităților civile de infrastructură critică”, a precizat reprezentanta diplomației ruse.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro