Sari direct la conținut

Donald Trump a ajuns la un acord privind dezbaterea cu Kamala Harris. Care era miza microfoanelor oprite

HotNews.ro
Donald Trump a ajuns la un acord privind dezbaterea cu Kamala Harris. Care era miza microfoanelor oprite
Kamala Harris și Donald Trump. Foto: Profimedia

Fostul președinte american, Donald Trump, a anunțat marți seară că a ajuns la un acord cu democrații pentru dezbaterea televizată de la ABC News, împotriva Kamalei Harris. Acesta și-a confirmat participarea la o zi după ce a amenințat că se va retrage de la eveniment, în cazul în care microfoanele vor rămâne pornite. 

Candidatul republicanilor a postat pe platforma sa de socializare, Truth Social, un anunț conform căreia dezbaterea cu „tovarășa Kamala Harris” va avea loc pe 10 septembrie pe ABC News, canal numit de Trump „ABC Fake News”.

Regulile dezbaterii vor fi aceleași ca la cea pe care republicanul a avut-o cu actualul președinte, Joe Biden, iar microfoanele candidaților vor fi oprite atunci când nu este rândul lor să ia cuvântul. Trump a menționat că a primit confirmări din partea televiziunii americane că dezbaterea va fi una „corectă și echitabilă” și că nu vor avea voie să să vină cu notițe. 

De ce voiau democrații microfoanele pornite?

Echipa de campanie a lui Donald Trump a insistat ca dezbaterea cu Kamala Harris să aibă loc cu microfoanele oprite, în ciuda faptului că fostul președinte a declarat că el poate participa la dezbatere în orice formă va fi ea. „Nu contează pentru mine”, a spus Trump întrebat de regula microfoanelor.

Dorința consilierilor lui Trump de a menține microfonul închis ar putea fi datorată reacțiilor pozitive pe care le-a primit pentru o atitudine mai calmă decât se anticipa la dezbaterea cu Biden, conform BBC

Harris și echipa ei cred că dacă dezbaterea ar avea loc cu microfoanele pornite, ar putea să îl arate pe Trump „fără filtru, poate chiar irascibil”. 

„Ce înțelegem noi este că cei care se ocupă de campania lui Trump preferă microfonul oprit pentru că nu cred că al lor candidat poate avea un comportament de președinte timp de 90 de minute”, a spus un purtător de cuvânt al campaniei lui Harris, citat de BBC. 

Mai mulți analiști politici au declarat pentru BBC că democrații vor o dezbatere cu microfoanele pornite, pentru că Trump este „de necontrolat”, iar atacurile pe care el le face îndepărtează alegătorii. 

INTERVIURILE HotNews.ro