Sari direct la conținut

Donald Trump amenință că se retrage din dezbaterea cu Kamala Harris. Ce îl nemulțumește pe fostul președinte

HotNews.ro
Donald Trump amenință că se retrage din dezbaterea cu Kamala Harris. Ce îl nemulțumește pe fostul președinte
Kamala Harris și Donald Trump. Foto: Profimedia

Donald Trump și Kamala Harris au anunțat că vor avea prima dezbatere electorală pe 10 septembrie pe televiziunea americană ABC. Cu toate acestea, cei doi candidați nu se înțeleg pe detaliile tehnice ale dezbaterii, conform Reuters.

Echipa vicepreședintei ar vrea ca microfoanele celor doi candidați să fie pornite pe tot parcursul dezbaterii, în timp ce Trump a amenințat că se va retrage complet, dacă acest lucru se va întâmpla.

După o dezbatere cu microfoanele închise împotriva lui Joe Biden, Trump acuză ABC de părtinire și amenință că nu va mai participa la dezbaterea cu Kamala Harris, dacă aceasta nu va respecta aceleași reguli. 

„De ce aș face dezbaterea împotriva Kamalei Harris pe acea rețea?”, a scris Trump, acuzând rețeaua că este părtinitoare.

Purtătorul de cuvânt al lui Harris, Brian Fallon, a declarat luni că echipa vicepreședintei vrea ca ABC să țină microfoanele candidaților deschise pe tot parcursul evenimentului, fără a le închide atunci când adversarul vorbește, așa cum s-a întâmplat la ultima dezbatere prezidențială. „Microfoanele deschise” pot surprinde anumite scăpări ale candidaților. 

„Vicepreședinta este pregătită să facă față minciunilor și întreruperilor constante ale lui Trump în timp real. Trump ar trebui să nu se mai ascundă în spatele butonului de mut”, a spus Fallon.

Consilierul principal al campaniei lui Trump a declarat că regulile pentru dezbatere au fost deja stabilite, iar microfoanele vor rămâne închise. „Am spus că nu se fac schimbări la regulile convenite”. 

Totuși, Trump le-a spus jurnaliștilor că preferă să aibă microfonul mereu deschis. „Nu contează pentru mine. Probabil că aș prefera să fie deschis. Dar acordul a fost să fie la fel ca data trecută”. 

Harris a devenit candidata democraților la prezidențiale după ce președintele Joe Biden s-a retras luna trecută. Și Biden a avut o dezbatere cu Donald Trump, în care s-au făcut mai multe afirmații false, care l-au pus pe președintele american într-o lumină nefavorabilă

Candidații la funcția de vicepreședinte, republicanul J.D. Vance și democratul Tim Walz, urmează să dezbată pe 1 octombrie la CBS News.

INTERVIURILE HotNews.ro