Sari direct la conținut

„Am fost împușcat”. Donald Trump descrie, în prima sa reacție, tentativa de asasinat la adresa sa

HotNews.ro
„Am fost împușcat”. Donald Trump descrie, în prima sa reacție, tentativa de asasinat la adresa sa
Donald Trump, după tentativa de asasinat (Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia)

În prima reacție după tentativa de asasinat la adresa sa, Donald Trump povestește cum a simțit că „un glonț i-a străpuns partea superioară a urechii drepte”. El a mulțumit Secret Service și forțelor de ordine pentru reacția lor rapidă și a transmis totodată condoleanțe victimelor atacului armat.

Fostul președinte Donald Trump a transmis prima sa reacție după atacul armat de la mitingul electoral din Pennsylvania pe rețeaua sa de socializare Truth Social:

  • „Vreau să mulțumesc Secret Service și tuturor forțelor de ordine pentru reacția lor rapidă la atacul armat care au avut loc în Butler, Pennsylvania.
  • Cel mai important – doresc să transmit condoleanțele mele familiei persoanei de la miting care a fost ucisă, precum și familiei unei alte persoane care a fost grav rănită.
  • Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în țara noastră. Nu se știe deocamdată nimic despre atacator, care acum este mort.
  • Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte. Am știut imediat că ceva nu este în regulă, pentru că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul străpungând pielea. A fost o sângerare abundentă, așa că mi-am dat seama atunci ce s-a întâmplat.
  • Dumnezeu să binecuvânteze America” – a scris Donald Trump în postare.

O persoană înarmată a tras cu arma înspre fostul președinte Donald J. Trump, sâmbătă, în timpul unui miting electoral deșfășurat în Butler, Pennsylvania. Fostul președinte a fost evacuat imediat de Secret Service, cu sânge vizibil pe urechea dreaptă. Președintele Joe Biden a condamnat atacul și a mulțumit agenților Secret Service pentru că l-au protejat pe Trump. Democratul a oprit totodată toate clipurile TV, multe dintre ele concepute pentru a-l ataca pe Trump.

Atacatorul care a încercat să-l ucidă pe Donald Trump a fost la rândul său ucis de o echipă de contra lunetiști a Secret Service.

Prima reacție a României a venit de la Ambasada României la Washington.

INTERVIURILE HotNews.ro