Sari direct la conținut

Prima reacție a României la tentativa de asasinat la adresa lui Trump, venită de la Ambasada României la Washington

HotNews.ro
Prima reacție a României la tentativa de asasinat la adresa lui Trump, venită de la Ambasada României la Washington
Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru (Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru)

După ce o persoană înarmată a tras cu arma înspre fostul președinte Donald J. Trump, sâmbătă, în timpul unui miting electoral desfășurat în Butler, Pennsylvania, prima reacție oficială a statului român a venit de la Andrei Muraru, ambasadorul țării noastre la Washington.

Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a reacționat pe X și pe Facebook.

„Tentativa de asasinat împotriva fostului președinte Trump este șocantă – ne rugăm pentru siguranța sa și îi dorim lui și celor care au fost răniți în incidentul din Pennsylvania însănătoșire grabnică. Violența motivată politic nu își are locul într-o societate democratică, nu trebuie folosită și trebuie întotdeauna condamnată”, a spus ambasadorul României în capitala SUA.

Tentativă de asasinat la adresa lui Donald Trump

O persoană înarmată a tras cu arma înspre fostul președinte Donald J. Trump, sâmbătă, în timpul unui miting electoral. Fostul președinte a fost evacuat imediat de Secret Service, cu sânge vizibil pe urechea dreaptă. Președintele Joe Biden a condamnat atacul și a mulțumit agenților Secret Service pentru că l-au protejat pe Trump.

Atacatorul care a încercat să-l ucidă pe Donald Trump a fost la rândul său ucis de o echipă de contra lunetiști a Secret Service.

INTERVIURILE HotNews.ro