Sari direct la conținut

Donald Trump, despre imigranți: „Crimele sunt în genele lor. Avem o mulțime de gene proaste în țara noastră, chiar acum”

HotNews.ro
Imagine generată de AI. FOTO: Contul de X al lui Donald Trump Jr.
Imagine generată de AI. FOTO: Contul de X al lui Donald Trump Jr.

Fostul președinte american Donald Trump recurge la o retorică din ce în ce mai dură pentru a ataca imigranții, sugerând luni, în cadrul unui interviu, că imigranții comit crime îngrozitoare deoarece acest lucru „este în genele lor”, scrie Politico.

„Cum ar fi să permitem oamenilor să vină într-o zonă cu o graniță deschisă, dintre care 13.000 au fost criminali, mulți dintre ei au omorât mult mai mult de o persoană, iar acum trăiesc fericiți în Statele Unite. (…) Aceste crime, cred eu, sunt în genele lor. Și avem o mulțime de gene proaste în țara noastră chiar acum”, i-a spus Trump prezentatorului de radio Hugh Hewitt, jurnalist de orientare conservatoare.

Trump a mai spus că vicepreședinta Kamala Harris „vrea să intre într-un sistem de tip Partid Comunist” pentru a-i „hrăni pe oameni prin intervenția guvernului”.

Sugestia lui Trump că imigranții sunt predispuși la violență reprezintă o escaladare a retoricii sale recente împotriva migranților, pe care a folosit-o în mod constant în campania sa electorală, în cadrul căreia a amenințat chiar cu deportări în masă dacă va câștiga președinția.

Dar declarația de luni reflectă, de asemenea, retorica anterioară a lui Trump împotriva imigranților, inclusiv comentariile de anul trecut că „ei otrăvesc sângele țării noastre”, amintește Politico.

Casa Albă a condamnat declarația lui Trump pentru că „face ecoul retoricii grotești a fasciștilor și a adepților violenți ai supremației albe”.

Purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Trump, Karoline Leavitt, a afirmat, într-un comunicat, că fostul președinte „s-a referit la criminali, nu la migranți” în interviul acordat lui Hewitt.

„Este destul de dezgustător că mass-media este întotdeauna atât de rapidă în a-i apăra pe criminali, violatori și infractori, dacă asta presupune un titlu negativ despre președintele Trump”, a spus Karoline Leavitt, în comunicat.

Săptămâna trecută, Trump a promis să elimine Statutul de protecție temporară și să-i deporteze pe migranții haitieni din Springfield, Ohio, după mai multe săptămâni în care a răspândit, alături de JD Vance, afirmații potrivit cărora populația haitiană de acolo mănâncă animale de companie. Afirmațiile lui Trump, difuzate la nivel național, au dus la apariția unor amenințări cu bombă la școlile din Springfield.

Într-un interviu din septembrie, Harris a declarat că retorica lui Trump împotriva migranților „trebuie să înceteze”.

Imigrația este o chestiune care îi interesează pe mulți alegători americani și reprezintă o vulnerabilitate pentru Harris. Într-un sondaj The New York Times/Siena realizat în septembrie, în rândul alegătorilor înregistrați din întreaga țară, Trump a devansat-o pe Harris în această privință, cu 53% la 42%. Harris a făcut recent o oprire de campanie în Douglas, Arizona, pentru a cere măsuri de securitate mai stricte la frontieră.

INTERVIURILE HotNews.ro