Sari direct la conținut

Donald Trump l-a elogiat pe Viktor Orban în dezbatere, pentru a aminti că Viktor Orban îl admiră pe Donald Trump

HotNews.ro
Donald Trump l-a elogiat pe Viktor Orban în dezbatere, pentru a aminti că Viktor Orban îl admiră pe Donald Trump
Premierul maghiar VIktor Orban Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Donald Trump a citat legăturile sale strânse cu premierul ungar Viktor Orban și admirația acestuia pentru el, în încercarea de a contracara acuzațiile Kamalei Harris, care a spus în timpul dezbaterii că liderii mondiali „râd” de fostul președinte republican.

„Permiteți-mi să vorbesc despre liderii mondiali, Viktor Orban, unul dintre cei mai respectați oameni, cunoscut ca un om puternic. Este o persoană dură. Un prim-ministru inteligent al Ungariei. Ei au spus: «De ce explodează întreaga lume? Acum trei ani nu se întâmpla asta»” a spus Trump.

„Și el (Viktor Orban) a spus: «Pentru că aveți nevoie de Trump la președinție. Le-a fost frică de el. Chinei i-a fost frică»”, a spus Trump, citându-l pe Orban.

„Și nu-mi place să folosesc cuvântul frică, dar doar îl citez. «Chinei îi era frică de el. Coreei de Nord îi era frică de el». Apropo, uitați-vă la ce se întâmplă cu Coreea de Nord. El a spus «Rusiei îi era frică de el»”, a continuat Trump, citându-l pe premierul maghiar.

„Uite, Viktor Orban a spus-o. El a spus «cea mai respectată, cea mai temută persoană este Donald Trump»”, a mai spus Trump, care l-a numit pe Joe Biden slab și demn de milă.

Răspunsul lui Trump nu a făcut decât să reflecte admirația lui Trump pentru liderii autoritari, considerți iliberali, precum Orban.

Premierul maghiar, care a devenit un erou al adepților lui Trump și al altor populiști conservatori, este cunoscut pentru atitudinea sa prietenoasă față de Rusia, pentru politicile homofobe și pentru derapajele democratice din țară, care l-au adus într-un conflict cu Bruxelles-ul.

El este acuzat că a reprimat presa și sistemul judiciar din țara sa.

Harris l-a contrat pe Trump, criticându-l pentru admirația sa față de dictatori.

„El încearcă, din nou, să dezbine și să distragă atenția de la realitate, când este foarte bine cunoscut faptul că Donald Trump este slab și a greșit în ceea ce privește securitatea națională și politica externă”, a declarat Harris.

„Este bine cunoscut faptul că admiră dictatorii, că vrea să fie dictator din prima zi, conform propriei opinii. Este bine cunoscut faptul că a spus despre Putin că poate să facă ce naiba vrea și să intre în Ucraina”, a adăugat ea.

INTERVIURILE HotNews.ro