Sari direct la conținut

Donald Trump spune că are tot dreptul să o atace personal pe Kamala Harris: „Nu am mult respect pentru ea”

HotNews.ro
Donal Trump la o conferință de presă la clubul lui de golf / Foto: Julia Nikhinson / AP / Profimedia
Donal Trump la o conferință de presă la clubul lui de golf / Foto: Julia Nikhinson / AP / Profimedia

Donald Trump a făcut mai multe atacuri personale la adresa vicepreședintei Kamala Harris, contracandidata sa la alegerile din toamnă, în timpul unei conferințe de presă pe care a avut-o joi, la clubul său de golf, relatează Politico.

Într-un discurs de 90 de minute, Trump a alocat mai bine de jumătate din timp pentru a o ataca direct pe Kamala Harris, acuzând-o din nou că este „comunistă”.

Deși avertizat de aliații săi cu privire la atacurile personale la adresa rivalei sale, care nu par să funcționeze din moment ce Kamala Harris l-a depășit în sondaje, Trump a spus că nu va înceta curând cu ele. 

„Cred că am dreptul la atacuri personale. Nu am mult respect pentru ea”, a declarat Trump. El a adăugat că este „foarte supărat pe ea pentru că a folosit sistemul de justiție împotriva mea. Vor să fiu amabil. Dar ei nu sunt amabili cu mine. Vor să mă bage la închisoare”. 

Deși Trump nu a anunțat nicio nouă inițiativă sau propunere, a făcut afirmații despre capacitatea sa de a micșora prețurile la energie cu cel puțin jumătate în primele 12 luni de mandat. Chiar cu o zi înainte a spus că acest obiectiv este unul pe care s-ar putea să nu îl poată atinge. 

Declarațiile lui Trump despre economie au venit în contextul în care Harris va promova vineri o platformă economică pentru reducerea prețurilor la alimente și costuri zilnice.

„Acum Kamala propune controlul în stil comunist al prețurilor. Ea vrea controale asupra prețurilor. Dacă acestea ar funcționa, aș fi de acord cu ele, dar nu funcționează. De fapt, au efectul exact opus”, a spus Trump.

„Mai ușor de învins decât Biden”

Deși candidatura Kamalei Harris la prezedențiale a fost bine primită de cetățenii americani, iar vicepreședinta l-a depășit în ultimele sondaje pe Donald Trump, fostul președinte crede că Harris „va fi, în multe feluri, mai ușor de învins decât Joe Biden”. În discurs i-a numit pe Kamala Harris și pe vicepreședintele ei, Tim Walz, „radicali”.

„El vrea absorbante în baia băieților”, a spus Trump despre Walz, referindu-se la o inițiativă pentru a oferi produse de igienă pentru elevii transgender. „E groaznic. Dar acesta este omul pe care l-a ales”.

În fața clubului de golf al lui Trump au fost afișate mai multe postere cu mesajul „creșteri de prețuri de când Kamala Harris a preluat funcția”, împreună cu procentul de creștere a prețurilor pentru produse alimentare precum făină și ulei. 

După conferința de presă, Trump a găzduit la clubul său un eveniment despre combaterea antisemitismului. În discursul său, el a prezentat-o pe Harris, al cărei soț este evreu, ca pe „o radicală care face pe plac antisemitismului din Partidul Democrat” și a susținut că, dacă ea va fi aleasă președinte, Israelul va fi „distrus.”

„Otrava toxică a antisemitismului curge acum prin Partidul Democrat radical. Adică, aceștia sunt oameni radicali, radicali. Niciodată nu m-am gândit că voi vedea așa ceva. În loc să elimine această ură, Kamala Harris o încurajează,” a declarat Trump.

INTERVIURILE HotNews.ro