Sari direct la conținut

Kamala Harris și-a mărit avansul în sondaje față de Donald Trump / Ea conduce și în statele cele mai disputate la ultimele alegeri

HotNews.ro
Kamala Harris, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Kamala Harris, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Democrata Kamala Harris îl conduce pe republicanul Donald Trump cu 42% la 37% în cursa pentru alegerile prezidențiale americane din 5 noiembrie, potrivit unui sondaj Ipsos publicat joi, transmite Reuters.

Sondajul a arătat că Harris și-a mărit avansul față de sondajul Reuters/Ipsos din 22-23 iulie, care o cota cu 37% dintre opțiunile electorale, față de 34% câte avea Trump.

Sondajul realizat la nivel național pe 2.045 de adulți americani, între 2 și 7 august, a arătat și că 4% dintre cei intervievați îl susțin pe candidatul independent Robert Kennedy Jr, în scădere față de nivelul de 10% din iulie.

Ipsos a realizat sondajul din august independent de Reuters. Sondajul, realizat online, are o marjă de eroare de aproximativ 3 puncte procentuale.

Kamala Harris conduce și în statele cele mai disputate în 2020

Într-un sondaj separat, Ipsos a constatat că Harris îl devansează pe Trump cu 42% la 40% în cele șapte state în care alegerile au fost cele mai strânse în 2020: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin. Nu au fost furnizate procentele pentru fiecare stat în parte.

Sondajul Ipsos din august a arătat că mai mulți alegători îl asociază pe Trump cu cuvântul „patriot” decât pe Harris – precum și cu „ciudat”, un cuvânt pe care susținătorii lui Harris l-au folosit pentru a-l ironiza pe Trump în ultimele săptămâni.

Donald Trump și Kamala Harris vor avea prima dezbatere electorală pe 10 septembrie pe ABC, a confirmat joi televiziunea, iar Trump a declarat că dorește să adauge încă două dezbateri în acea lună pe Fox și NBC.

Kamala Harris a decis marți să îl nominalizeze pe Tim Walz pentru postul de vicepreședinte. Walz, un progresist cu poziții ocazional centriste, va avea misiunea de a aduce partidului votul alegătorilor albi din zona rurală a Americii.

Kamala Harris și-a asigurat vinerea trecută sprijinul a peste jumătate dintre delegații Partidului Democrat pentru a intra oficial în cursa pentru Casa Albă.

Harris a intrat în cursă la 21 iulie, când președintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a retras din campania electorală și a anunțat că o susține pe Harris.

INTERVIURILE HotNews.ro