Sari direct la conținut

Ei, asta e, l-am omorat! Iau zece ani pentru un prost! Ochi pentru ochi, cu violenta prin violenta​

MedLive.ro
Andrei Eduard Goreci avea 17 ani. Agresorul - 19 ani., Foto: Agerpres
Andrei Eduard Goreci avea 17 ani. Agresorul - 19 ani., Foto: Agerpres

Tanarul de 19 ani care a ucis un elev si a ranit un altul in fata unui liceu din Craiova si-a recunoscut fapta. Romel Voicu le-a spus anchetatorilor ca nu a vrut sa ucida, ci doar sa intimideze: „N-am vrut sa-l omor, doar sa-l sperii!” A socat insa la finalul audierilor, cand a exclamat: „Ei, asta e, l-am omorat! Iau zece ani pentru un prost!”

  • Scoala este mediul in care copiii reproduc comportamente asimilate in familie, de aceea, in momentul in care copilul asista la scene violente exista sanse foarte mari sa le reproduca la scoala sau in oricare alt mediu.

Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.

Andrei Eduard Goreci, 17 ani, a fost injunghiat de doua ori in inima intr-un concurs de imprejurari stupide. Acum cateva zile, prietenul lui Andrei, Cristian Manea, elev la acelasi liceu, ar fi avut o confruntare cu fratele agresorului. Ca riposta, Voicu i-a atacat pe Andrei si pe Cristian, desi tinta lui principala ar fi fost Cristian, pe care l-a lovit din spate.

Directorul liceului povesteste ca Romel Voicu ceruse transferul la Liceul Auto din acelasi oras in urma cu doi ani. „Avea probleme psihice, in urma cu cateva luni a incercat sa se sinucida”, a declarat Lucian Sandoi, citat de Agerpres. Alte surse arata ca Voicu a fost exmatriculat in urma unor probleme disciplinare.

Frica de colegi

70% dintre elevii romani spun ca le e teama de comportamentul agresiv al colegilor, indica cel mai recent studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Analiza serviciilor de sanatate mintala pentru copii. Cercetare calitativa, lansata de Organizatia Salvati Copiii chiar in ziua atacului de la Craiova, releva ca, de regula, acestia sunt marginalizati in cadrul grupului, sanctionati cu note si calificative mici sau scaderea notei la purtare, pana la exmatriculare sau presiuni asupra parintilor sa mute copilul problema intr-o alta unitate de invatamant.

In studiul Violenta. Stim sa ne crestem copiii? (2004), Organizatia Salvati Copiii aborda si situatia abuzului in scolile din Romania.

Cu violenţă pre violenţă călcând

„Organizatia Salvati Copiii a efectuat prin centrele romanesti de consiliere pentru copil si familie un studiu privind abuzul si neglijarea copilului, concluziile cercetarii aratand ca 75% dintre copii au suferit o forma de abuz fizic in care era inclusa si bataia.”

Asculta aici declaratia psihologului clinician Mihaela Sahlean.

Citeste si Bataia rupta din rai. Copilul tau este in siguranta?

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro