Elevii de la Colegiul "Gheorghe Şincai" din Capitală sunt alături de directoare în războiul de uzură cu Primăria Sectorului 4. " Lipsa de implicare din partea primăriei este evidentă"
Elevii de la Colegiul „Gheorghe Şincai” din Capitală sunt alături de directoarea Silvia Musătoiu, directoarea care a refuzat să semneze contractul administrativ- financiar propus de primarul Daniel Băluţă. Ei publică o scrisoare deschisă în care spun că susţin poziția directoarei. Elevii îi transmit primarului lucrurile care îi deranjează şi îi amintesc acestuia că a întârziat lucrările la acoperiş,iar ei au fost nevoiţi să stea la cursuri în timpul lucrărilor. Elevii mai spun că este evidentă lipsa de implicare din partea primăriei. Ei îi cer primarului să acorde burse şi de la medii mai mici de 10.
Reacţia elevilor vine după ce directoarea colegiului a fost notificată de către inspectoratul şcolar şi de către primărie că nu va mai primi finanţare dacă nu semnează contractul administrativ-financiar cu primarul. Acest contract a fost trimis de către primar într-o formă modificată faţă de cel standard prevăzut în ordinul de ministru privind concursurile pentru posturile de directori. Directoarea Silvia Mușătoiu nu este de acord cu forma acestui contract.
CITIŢI mai jos scrisoarea deschisă a elevilor de la Colegiul Gheorghe Şincai:
Dorim de la început să susținem poziția doamnei director și considerăm demn și etic modul în care dumneaei s-a comportat în contextul neînțelegerilor dintre Primărie și Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, doamna director promovând astfel corectitudinea, consecvenţa și verticalitatea.
Lucrurile care ne deranjează sunt multiple, dar lipsa burselor este foarte apăsătoare. Există sectoare în care bursele de merit sunt valide de la media anuală 8,50, pe când la noi, în Sectorul 4, doar cei cu media 10 primesc această bursă și cei care participă la olimpiade, fapt ce ne surprinde într-un mod neplăcut , pentru că performanta și munca nu exista doar la media 10, mai ales într-un liceu de prestigiu precum Colegiul Național “Gheorghe Șincai”.
Considerăm oportună remedierea acestei situații anormale, întrucât elevii și părinții acestora merită să fie susținuți și încurajați în aceeași măsură în care sunt sprijiniți în restul sectoarelor din Capitală. O alta problemă resimțită în rândul elevilor este îngreunarea lucrărilor de reabilitare a liceului. Colegiul a avut nevoie de reparații la nivelul acoperișului, întrucât erau țigle ce se desprindeau din cauza vântului, având în vedere vechimea clădirii, care găzduiește aproape zilnic 1000 de elevi. Primăria a întârziat lucrările anul acesta până la începerea anului școlar prezent, iar noi în primele luni ale primului semestru a trebuit sa suportam lucrările, care au fost solicitate cu mult timp în urmă.
Dorim să precizăm că elevii Colegiului Național “Gheorghe Șincai” sunt bine informați și își exprimă susținerea pentru doamna director Silvia Mușătoiu , întrucât acele clauze sunt clar abuzive. Astfel de circumstanțe nu ar trebui să se mai repete, iar noi, elevii, dorim să ni se ofere condiții de învățare optime din partea celor responsabili, mai ales din partea celor ce atribuie finanțarea. Lipsa de implicare din partea primăriei este evidentă și, de aceea, facem un apel la normalitate și la remedierea situației, susținând valorile etice și legale.
Consiliul Elevilor din Colegiul Gheorghe Şincai
MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!