Sari direct la conținut

Elevii din București care au gratuitate pe transportul public își vor putea face online abonamentele  / Numărul de autobuze, troleibuze şi tramvaie va fi mărit

Otokar STB, Foto: Hotnews
Otokar STB, Foto: Hotnews

Numărul de autobuze, troleibuze și tramvaie din București va crește cu 139 de vehicule de săptămâna viitoare, când începe noul an școlar, a anunțat, vineri, primarul Capitalei, Nicușor Dan. Pe bulevardul Magheru, va fi înființată o bandă unică pentru transportul în comun. În plus, abonamentele pentru elevii care au gratuitate la transportul public în comun pot fi descărcate online, de pe aplicația BiletTB. 

Numărul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor a fost mărit de la 1.250, câte au circulat pe străzile din București în timpul vacanței de vară, la 1.389.

„De asemenea, eliberăm online abonamentele pentru elevii care beneficiază de gratuitate pentru transportul public. Acestea pot fi descărcate de pe aplicația BiletTB. Elevii pot circula gratuit atât în București, cât și prin localitățile din județul Ilfov. De gratuitate beneficiază elevii din învăţământul acreditat/autorizat, preşcolar, primar, gimnazial, liceal, special, profesional şi postliceal, care frecventează o unitate de învăţământ din Municipiul Bucureşti sau județul Ilfov”, a scris, pe Facebook, Nicușor Dan. 

El spune că și Administrația Străzilor a fost implicată în pregătirea noului an școlar, prin refacerea marcajelor din jurul școlilor. 

„Echipele au lucrat în zonele unităților de învățământ, de exemplu grădinițele 154 și 70, școlile 146, 311, 307, 179, liceele „George Enescu”, „Dimitrie Gusti”, colegiile „Emil Racoviță” și „Mihai Bravu”. Totodată, au fost reparate gardurile școlare, pentru protecția elevilor și s-au înlocuit indicatoarele deteriorate”, a mai anunțat primarul Capitalei. 

Reprezentanții Societății de Transport București (STB) au anunțat, tot vineri, că, împreună cu Primăria Capitalei și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – TBI se fac demersuri pentru optimizarea traseelor din oraș, „pentru ca elevii să ajungă mai rapid la școală”. 

Aproximativ 3 milioane de elevi încep anul școlar 2024-2025 luni, 9 septembrie.

INTERVIURILE HotNews.ro