Sari direct la conținut

Elicoptere, drone și mii de voluntari pentru căutarea câinilor dispăruți în Noua Zeelandă

HotNews.ro

Elicoptere, echipamente pentru imagistică termică și mii de voluntari participă la căutarea câinilor dispăruți în Noua Zeelandă, care are una dintre cele mai mari rate de proprietate a animalelor de companie, informeazăThe Guardian.

În trei cazuri separate în acest an, căutarea câinilor dispăruți a atras resurse uriașe – mii de dolari strânși doar din donații – în timp ce proprietarii disperați și-au căutat prietenii patrupezi și în gaură de șarpe.

Mai mult de 60% din familiile din Noua Zeelandă dețin cel puțin un animal de companie, iar în țara insulară din Pacific cu 4,7 milioane de locuitori există mai multe animale decât oameni.

Duminică, beagle-ul Benny a fost găsit în parcul regional Belmont, după ce a lipsit timp de nouă zile.

Proprietarii lui Benny au închiriat un elicopter și au folosit echipament termic și un megaphone pentru a căuta câinele. Toate acestea au fost posibile datorită mobilizării oamenilor, care au făcut donații pentru găsirea patrupedului.

În martie, un caz descris de către mass-media locală că fiind „remarcabil” și „de necrezut” a ținut cu sufletul la gură zeci de oameni. Meg a fost găsit în viață după ce a fost accidentat de o mașină și a fugit, lipsind cinci săptămâni.

Voluntarii au renunțat la timpul liber pentru a coordona eforturile de salvare și o dronă a fost trimisă să inspecteze zona.

Russell Waters a închiriat un elicopter pentru a-și căuta labradorul pe nume Roger, alături de sute de voluntari care s-au implicat. Waters a luat în considerare și oferirea unei recompense celui care îl găsește pe Roger – barca sa.

„Este cel mai bun prieten al meu, este viața mea. Nu este vorba despre faptul că îl vreau înapoi, am nevoie să se întoarcă la mine”, a declarat Russell Waters.

Cum stă situația la noi

Există și la noi mulți iubitori de animale care se mobilizează pentru găsirea patrupezilor pierduți, dar stăm mai prost când vine vorba de donații făcute special pentru acest lucru.

Dronele sau elicopterele mobilizate pentru astfel de căutări rămân, însă, un vis frumos.

Trist este faptul că patrupezii dispăruți sunt adesea capturați de hingheri și duși la adaposturile special amenajate, unde au parte de tratamente dure. Sunt hrăniți cu resturi, adesea înfometați. Sunt bătuți, privați de spațiu si de un mediu curat. Iar dacă într-un anumit interval de timp nu apare o persoană care să-i revendice sau să-i adopte, sunt lăsați pe străzi sau, în cazuri mai grave, omorâți.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro