Sari direct la conținut

Evaluare Națională 2020: Prezență de 93,1% la examenul la Matematică / 167 de candidați sunt în izolare, iar 20 sunt spitalizați sau în carantină

HotNews.ro
Evaluarea Nationala - Scoala 80 - 2, Foto: Hotnews
Evaluarea Nationala - Scoala 80 - 2, Foto: Hotnews

Evaluarea Națională 2020 a continuat miercuri cu proba scrisă la Matematică, la care prezența a fost de 93,1%, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației. Astăzi, conform centralizării MEC, 167 de candidați se aflau în izolare și 20 de candidați erau spitalizați sau se aflau în carantină.

Miercuri, pentru aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-a desfășurat a doua probă scrisă – Matematică – din cadrul examenului de Evaluare Națională.

Prezența la această probă a fost de 93,1% (6.9% – absenți). Trei candidați au avut temperatura peste maximul admis. Aceștia vor susține examenul în etapa specială din 30 iunie, conform Ministerului Educației.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați patru candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Astăzi, conform centralizării, 167 de candidați se aflau în izolare și 20 de candidați erau spitalizați/se aflau în carantină, potrivit MEC.

În cazul unei candidate din județul Hunedoara, care acuza disconfort abdominal, a fost necesară intervenția echipei SMURD, care a transportat-o spital, unde a fost internată pentru investigații. Eleva va putea susține proba la Matematică în etapa specială.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de astăziau fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație la ora 15.00.

Joi, 18 iunie, peste 10.000 de elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (între orele 8:00 – 12:00). În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro