Sari direct la conținut

Explozii și alerte aeriene auzite la Kiev

HotNews.ro
Apărarea antiaeriană ucraineană în timpul unui atac rusesc asupra Kievului, Foto: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia
Apărarea antiaeriană ucraineană în timpul unui atac rusesc asupra Kievului, Foto: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia

Explozii și alerte aeriene s-au auzit miercuri seară la Kiev, potrivit jurnaliștilor AFP aflaţi la faţa locului, alerte ce survin la zece zile după lovituri masive ale Rusiei care au însângerat capitala Ucrainei, notează France Presse.

Pe Telegram, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat că apărarea antiaeriană ucraineană a fost activată.

El a indicat că o dronă a fost doborâtă și că resturi au căzut în cartierul Darniţki, în sud-est capitalei ucrainene, dar că nu au fost raportate pagube, conform primelor constatări ale echipelor de intervenție trimise la fața locului.

El menționase anterior că un incendiu a izbucnit în acest cartier, dar acest lucru a fost în final infirmat.

La rândul lor, forțele aeriene ucrainene au anunțat pe Telegram, la ora locală 22:51, că drone se îndreaptă spre capitală dinspre est.

Alte drone au fost semnalate în regiunie Harkov și Dnipropetrovsk, potrivit aceleiași surse.

La Kiev, autoritățile au îndemnat locuitorii, pe canalele oficiale, să se îndrepte către cele mai apropiate adăposturi antiaeriene.

Două alerte aeriene au răsunat în capitală la interval de câteva minute, ultima dintre ele încheindu-se în jurul orei locale 23:25, potrivit unui corespondent AFP.

Pe 8 iulie, atacurile lansate de ruși au lovit cel mai mare spital de copii din Ucraina, la Kiev, ucigând cel puțin 43 de persoane și declanșând un val de condamnări internaționale.

Ucraina este lovită în mod regulat de Rusia cu rachete și drone ucigașe. Pentru a se proteja, Kievul solicită aliaților săi occidentali să îi furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

___

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro