Sari direct la conținut

Faze tari: China trimite în Pakistan o armată de 100.000 de rațe să lupte împotriva invaziei de lăcuste; Peştera Chauvet, „Capela Sixtină a preistoriei”, poate fi vizitată virtual

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Hotnews
Faze tari, Foto: Hotnews

Peştera Chauvet, „Capela Sixtină a preistoriei”, poate fi vizitată virtual. Peştera Chauvet din Ardèche, locul care găzduieşte cele mai vechi forme ale artei umane, picturile rupestre, poate fi vizitată începând de astăzi, în mediul virtual, prin Google Arts & Culture. Descoperită în 1994, peştera Chauvet a revoluţionat modul în care înţelegem creativitatea umană. Datarea ulterioară cu radiocarbon a arătat că cele peste 1.000 de picturi rupestre cu animale şi oameni au fost create de către femei şi bărbaţi, în urmă cu circa 36.000 de ani, informează Descoperă.ro.

Suma plătită de o familie pentru a-și clona câinele decedat. Ce spun specialiștii. Un cuplu din California şi-a clonat labradorul decedat, pentru care au plătit 50.000 de dolari, un preţ pe care îl consideră “prea mic” pentru a-l avea alături din nou pe animalul lor de companie. Clonarea a fost făcută de compania ViaGen Pets, potrivit celor doi. Numele câinelui clonat este Ziggy şi seamănă cu Marley, spun stăpânii. „Are aceeaşi personalitate, se joacă la fel, preferă aceleaşi jucării”, au declarat aceștia pentru CNN, potrivit Știrilor ProTV.

De ce acest telefon Xiaomi ți-ar putea înlocui laptopul în 80% din timp. Xiaomi Black Shark l e gândit pentru gaming, dar poate deveni și un înlocuitor bun pentru laptop. Cel puțin dacă vrei un ecran bun, baterie mare, încărcare foarte rapidă și suficiente camere foto (ceea ce pe un laptop oricum n-ai, dar ideea aici e despre performanță). Ce i-ar mai trebui telefonului ar fi o integrare cu un monitor, cum a făcut Samsung cu DeX, anunță Playtech.

China trimite în Pakistan o armată de 100.000 de rațe să lupte împotriva invaziei de lăcuste. Cel puțin 100.000 de rațe vor fi trimise în Pakistan, a anunțat Lu Lizhi, cercetător la Academia de Științe Agricole din Zhejiang. „Rațele sunt arme biologice” și pot fi mult mai eficiente decât pesticidele, a spus Lu, care lucrează la acest proiect alături de o universitate din Pakistan, relatează Libertatea.

Locuitorii unui sat din Elveţia sunt chemaţi să decidă dacă pleacă pentru cel puţin zece ani de acasă pentru a permite distrugerea unui depozit de muniţii. Depozitul de muniţii din Mitholz s-a prăbuşit parţial şi o bună parte din cei 3.500 de explozivi pe care îi găzduieşte se află acum sub stânci. Autorităţile şi-au propus să cureţe întreaga zonă, pentru a evita o nouă tragedie, precum cea din 1947, când nouă persoane au fost ucise în urma unei explozii. Amânată decenii la rând, operaţiunea de curăţare este considerată o prioritate acum, scrie Adevărul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro