Faze tari: Cum vor să creeze oamenii de știință armuri de supereroi; O cercetătoare de origină română a descoperit secretele furtunilor solare; Creatura ce a ucis uriaşul Megalodon s-ar putea afla încă în oceanele din prezent
Cum vor să creeze oamenii de știință armuri de supereroi. Supereroii din filme au tot soiul de armuri fascinante – gândește-te doar la Iron Man, Black Panther și Spider-Man. Oamenii de știință sunt destul de aproape de a crea o armură demnă de filmele Science Fiction, care ar putea să îi facă pe cei care o poartă să se simtă de parcă ar putea salva lume Imaginează-ți o armură care este atât dură, cât și flexibilă. Este formată în mare parte din apă, dar totuși nu permite să fie străpunsă de vreo forță mecanică. Pe lângă că această armură este puternică, este și moale și flexibilă – atât de moale și de flexibilă încât oricine o poartă se poate mișca lejer pe sol sau în apă. Această descriere pare să reprezinte armura unui supererou, doar că reprezintă exoscheletul unui homar, scrie Playtech.
O cercetătoare de origină română a descoperit secretele furtunilor solare. O echipă de cercetători din cadrul Colegiului Trinity din Dublin şi Universitatea din Helsinki, conduşi de o cercetătoare de origine română, a anunţat o descoperire majoră privind natura furtunilor solare. Echipa a demonstrat că furtunile solare pot accelera particulele simultan în diferite locaţii prin combinarea datelor furnizate de Low Frequency Array, LOFAR, imagini de la NASA, NOAA si ESA, scrie Descoperă.ro.
Metoda prin care Google ar fi ascultat convorbiri private. Google a fost prinsă cu mâța în sac și le mai oferă un motiv de teamă celor care cred că gadgeturile le ascultă conversațiile. Google a recunoscut că a făcut o eroare atunci când nu a dezvăluit că unul dintre produsele sale conținea un microfon, scrie Playtech.
Imagini rare cu salturile de câţiva metri ale unor ciute. Imaginile rare cu un cârd de ciute care face salturi de câţiva metri peste drum au fost surprinse de silvicultorii din Suceava. Imaginile rare cu salturile unor ciute peste un drum dintr-o pădure administrată de Direcția Silvică Suceava la Ocolul Silvic Marginea, au fost surprinse de silvicultorii George Celsie și Ana Maria Roibu, scrie Observator.
Ce este “marea alpină” În această perioadă, muntele oferă un spectacol aparte. În timp ce orașele sunt cufundate în ceață, la înălțime este soare și senin, iar pasionații de fotografie pândesc toate mișcările de pe cer. Meteorologii vin cu explicații și pentru acest fenomen, pe care îl numesc ″marea alpină″, potrivit Știrile Protv.