Sari direct la conținut

FOTO „Zi istorică!”. Două bombardiere strategice americane B-52 Stratofortress au aterizat în România

HotNews.ro
Bobardiere strategice americane în România. Sursă foto: Adrian SULTĂNOIU, Bogdan PANTILIMON, Narcisa TUŢĂ, Statul Major al Forţelor Aeriene
Bobardiere strategice americane în România. Sursă foto: Adrian SULTĂNOIU, Bogdan PANTILIMON, Narcisa TUŢĂ, Statul Major al Forţelor Aeriene

Două bombardiere strategice B-52 Stratofortress de la o bază americană au aterizat, duminică, în țara noastră, potrivit Forțelor Aeriene Române.

„Flancul NATO estic este mai puternic în această zi istorică! Pentru prima dată, bombardierele B-52 Stratofortress de la Barksdale Air Force Base au aterizat în România în sprijinul Bomber Task Force Europe”, au transmis reprezentanții Forțele Aeriene Române.


Cele două aeronave militare aparținând Forțelor Aeriene ale Statelor Unite au aterizat pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța, potrivit site-ului specializat în ştiri din aviaţie Boarding Pass.

Conform sursei citate, cele două aeronave americane au fost escortate de avioane F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române și F/A-18C Hornet ale Forțelor Aeriene Finlandeze.

„Aliații și națiunile partenere profită de orice ocazie pentru a se antrena împreună, pentru a îmbunătăți pregătirea și pentru a promova pacea și securitatea în regiunea europeană”, se mai arată în mesajul Forțelor Aeriene Române publicat alături de o serie de fotografii.

Citește și:

Avioane de vânătoare rusești au interceptat bombardiere strategice americane aproape de granița țării, anunță presa de stat

INTERVIURILE HotNews.ro