Sari direct la conținut

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe, apel către REPER să se alăture alianței sale: „Avem nevoie de unitate” / Cum explică înființarea Partidului DREPT 

Vlad Gheorghe, Foto: Facebook
Vlad Gheorghe, Foto: Facebook

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe face un apel către liderii REPER să se alăture alianței sale, pentru că „separat pierdem”. Vlad Gheorghe scrie că alianța PSD-PNL trebuie oprită. Cât despre Partidul DREPT, fostul membru USR spune că a fost înființat strict pentru a avea reprezentanți în secțiile de vot, profitând de o prevedere legislativă. Noua formațiune reunește mai mulți parlamentari care au fost la PNL, USR, AUR și UDMR.

„Fac apel la toate forțele de centru pro-europene pentru a construi rapid o platformă comună. Nu mai e timp pentru orgolii. Nu am pretenții pentru mine sau pentru DREPT legat de locuri pe liste sau detalii doctrinare minore. Avem de învins PSD-PNL, nu de pierdut timp cu negocieri interminabile”, a scris, luni, pe Facebook, Vlad Gheorghe. 

El a spus că a discutat deja cu „mai multe forțe” care i se vor alătura, dar, până atunci, a făcut un apel către REPER și liderii acestui partid, Dragoș Pîslaru și Ramona Strugariu, să i se alăture, pentru că „avem nevoie de unitate”. 

„Puteți asuma ce candidaturi doriți, dar trebuie să luptăm împreună. Separat, pierdem. Nu doar noi, ci toți centriștii pro-europeni din România. Împreună, câștigăm. DREPT are energia și mijloacele necesare pentru a apăra votul în secții, REPER are mulți oameni buni, profesioniști și programe reale, la fel și ceilalți parteneri. În echipă, câștigăm. Noi trebuie să păzim voturile, nu credeți în promisiuni deșarte ale partidelor vechi”, a scris Vlad Gheorghe, care a precizat că a avut discuții și cu partidul Demos și independenți ca Mihai Polițeanu, dar urmează să discute și cu reprezentanții altor partide. 

Vlad Gheorghe, despre Partidul DREPT: „I-am bătut cu propriile arme”

Într-o postare făcută duminică seara, Vlad Gheorghe a explicat înființarea Partidului DREPT ca pe o victorie împotriva PSD-PNL. 

„Când au făcut comasarea, Ciolacu și Ciucă au eliminat independenții și partidele noi din secțiile de vot. Ce înseamnă asta, pe scurt – că le era foarte frică de cei ca mine, fără gașcă, fără grupuri de interese și au făcut în așa fel încât să rămână doar ei între ei la numărat voturile. Ce a urmat știți – record de voturi anulate, procese verbale fără voturi înregistrate, deci pentru cine înțelege, semnele sunt clare: furt masiv”, a scris Vlad Gheorghe. 

„I-am bătut cu propriile arme – am profitat de o prevedere legală care spune că dacă ai 10 deputați sau 7 senatori care aderă la un partid până la un termen anume, atunci ai dreptul la reprezentanți în secțiile de vot și în Birourile Electorale. Au încercat să ne oprească – la Camera Deputaților nu au trimis hârtiile în timp util, la Autoritatea Electorală Permanentă s-au făcut că plouă, la Biroul Electoral Central ne-au respins. Justiția ne-a dat dreptate, pentru că dreptatea este de partea noastră”, a scris Vlad Gheorghe. 

El spune că astfel s-a reușit „o săpătură în monopolul PSD, PNL și prietenii”. 

„Să fie foarte clar, nu am făcut asta numai pentru mine, ci pentru toți candidații independenți și partidele mici, partidele noi – împreună suntem mai puternici, trebuie doar să fim uniți pentru România”, a scris fostul europarlamentar USR. 

El susține că dacă Partidul DREPT nu ar fi fost creat pentru alegerile din 1 decembrie, când sunt alegerile parlamentare, ne-am fi uitat de pe margine cum voturile care nu sunt pentru PSD și PNL „dispar și nu puteam face nimic decât plângeri”. 

„Primul pas este făcut, reușim să ne păzim voturile. Acum urmează strânsul de semnături și apoi prezența masivă la vot ca să scăpăm de PSD și PNL și toți cei ca ei odată pentru totdeauna”, a mai scris Vlad Gheorghe. 

Fostul europarlamentar a negat că în spatele partidului ar fi Mircea Geoană și a menționat chiar că formațiunea politică nu-l susține pe Geoană în cursa prezidențială. 

La începutul lunii septembrie, 10 deputați de la USR, PNL, AUR și UDMR s-au înscris într-un nou partid. HotNews.ro a scris încă din acele zile că miza noului partid creat este reprezentarea în secțiile de vot.

Vlad Gheorghe a anunțat la finalul lunii august că va candida ca independent la alegerile parlamentare din decembrie, după ce a candidat din aceeași postură și la alegerile europarlamentare din iunie, însă nu a reușit să obțină un nou mandat de deputat european.

INTERVIURILE HotNews.ro