Sari direct la conținut

FOTO Ucrainenii au distrus cel puțin un pod peste râul Seim în Kursk, susțin rușii

HotNews.ro
pod din Kursk care ar fi fost distrus de ucraineni / FOTO: captură X
pod din Kursk care ar fi fost distrus de ucraineni / FOTO: captură X

Forțele ucrainene au distrus un pod peste râul Seim din regiunea Kursk din Rusia, a susținut pe 16 august Alexei Smirnov, guvernatorul interimar al regiunii, relatează Kyiv Independent. Alte surse vorbesc inclusiv de un al doilea pod avariat.

Fotografiile care pretind că arată podul distrus au fost publicate de canalul rusesc de Telegram Mash, care a susținut că podul a fost lovit de mai multe ori.

The Kyiv Independent nu a putut verifica aceste afirmații.

Potrivit Moscow Times, podul a fost parțial avariat mai devreme în cursul zilei, într-un atac care a ucis doi lucrători, au spus bloggeri pro-război.

Ulterior, vineri, podul s-a prăbușit după ce a fost lovit de o rachetă HIMARS furnizată de SUA, a informat canalul de știri Mash Telegram, aliniat Kremlinului, publicând imagini cu structura distrusă.

The Insider a raportat că districtul Glushkovsky are trei poduri peste râul Seim, celelalte două fiind situate în apropierea așezărilor Zvannoe și Karyzh.

IStories a relatat că armata rusă a folosit podul pentru a-și aproviziona forțele cu arme și echipamente în districtul Glushkovsky, o zonă care face obiectul unui ordin de evacuare obligatoriu. Podul era situat la aproximativ 11 kilometri nord de granița cu Ucraina.

Roman Aliokhin, un consilier al guvernatorului interimar al regiunii Kursk și un blogger rus pro-război, a susținut, de asemenea, că forțele ucrainene vizează podul din Zvannoe, la aproximativ 7 kilometri de Glushkovo, în încercarea de a ocupa o parte din regiunea Kursk de-a lungul râul.

Jurnalistul și scriitorul Yaroslav Trofimov, corespondent pe externe al Wall Street Journal, a publicat inclusiv o hartă cu locurile în care se află cele două poduri afectate de atacurile ucrainene.

Kievul pretinde că a ocupat 1.150 de kilometri pătrați din teritoriul rusesc și 82 de așezări, inclusiv orașul Sudja.

Rusia a susținut vineri și că a doborât 12 ATACMS lansate peste noapte de Ucraina ca parte a unui atac asupra Podului Crimeei, a relatat agenția de știri rusă RIA Novosti, controlată de stat, pe 16 august, citând Ministerul rus al Apărării, scrie Kyiv Independent. Totodată,  Serviciul Ucrainean al RFE/RL scria că în noaptea de 16 august s-au auzit explozii în Sevastopol și Kerci, în Crimeea ocupată, iar traficul a fost oprit pe pod.

INTERVIURILE HotNews.ro