Sari direct la conținut

FOTO Un elicopter s-a prăbușit pe clădirea unei ferme de porci dintr-un sat irlandez / Doi bărbați au murit

HotNews.ro
FOTO Un elicopter s-a prăbușit pe clădirea unei ferme de porci dintr-un sat irlandez / Doi bărbați au murit
Un elicopter s-a prăbușit pe o clădire agricolă, doi bărbați în vârstă de 40 de ani pierzându-și viața, Killucan, Co Westmeath, Irlanda. 30 iulie 2024. Sursa foto: Damien Eagers / PA Images / Profimedia

Doi bărbați au murit marți după ce un elicopter s-a prăbușit pe o clădire situată în apropierea satului Killucan din Irlanda, scriu The Guardian și Reuters.

Poliția irlandeză a precizat că accidentul a avut loc marți, în jurul orei locale 15.30, pe un teren agricol situat la est de satul cu aproximativ 360 de locuitori.

O fotografie de pe site-ul televiziunii RTÉ arată un elicopter înfipt în ceea pare a fi acoperișul unei clădiri care aparține unei ferme agricole.

Cadavrele a doi bărbați în vârstă de 40 de ani, unul irlandez și unul despre care poliția crede că este din Europa de Est, au fost preluate de la fața locului. Nu este momentan clar dacă cele două victime se aflau în elicopter sau la sol.

Nu a fost indicată cauza incidentului, iar poliția a anunțat că anchetatorii specializați în accidentele aviatice au preluat cazul.

Localnicii au declarat pentru RTÉ Drivetime că accidentul a avut loc la o fermă de porci din spatele terenurilor de sport ale asociației locale de atletism.

Ofițerul șef interimar al serviciului de pompieri și salvare din Westmeath, Pat Hunt, a declarat: „Înțelegem că este vorba despre un incident care implică prăbușirea unui elicopter pe o clădire din Joristown, în Killucan”.

El a precizat pentru un post de radio local: „Toate agențiile principale de intervenție sunt mobilizate la fața locului: Garda Síochána, serviciul de ambulanță și noi înșine. Ceea ce putem înțelege este că există un număr de victime implicate, dar, din nou, nu putem confirma în acest stadiu numărul acestora”.

Garda Síochána a transmis că, fiind vorba despre „o operațiune în desfășurare, nu sunt disponibile informații suplimentare în acest moment”.

Primarul districtului municipal Mullingar-Kinnegad, Ken Glynn, a descris accidentul drept „șocant și tragic”. El a spus că gândurile și rugăciunile sale sunt alături de familiile celor implicați și de primii respondenți. „Este o scenă dificilă pentru serviciile de urgență”, a declarat el pentru RTÉ.

INTERVIURILE HotNews.ro