Sari direct la conținut

Francois Hollande: Tarile care vor refuza aplicarea cotelor de refugiati sa isi puna intrebari privind apartenenta la UE

HotNews.ro
refugiati la granita sarbo-maghiara Roske 2, Foto: Andrei Pungovschi / EurActiv.ro
refugiati la granita sarbo-maghiara Roske 2, Foto: Andrei Pungovschi / EurActiv.ro

Tarile europene care vor refuza sa aplice cotele privind distribuirea refugiatilor trebuie sa isi puna intrebari privind locul lor in Uniunea Europeana, a avertizat presedintele Frantei, Francois Hollande, inaintea summitului UE, potrivit Mediafax.

„Tarile care nu impartasesc valorile noastre, care nu vor sa respecte aceste principii, trebuie sa inceapa sa isi adreseze intrebari despre locurile lor in Uniunea Europeana”, a declarat Francois Hollande, potrivit AP, inainte de inceperea reuniunii Consiliului European.

Hollande s-a referit la tarile care contesta decizia de distribuire a refugiatilor conform cotelor obligatorii stabilite de Uniunea Europeana.

Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a cerut in timpul summitului Uniunii Europene repatrierea imigrantilor extracomunitari care au ratiuni economice si oferirea de fonduri suplimentare pentru gazduirea refugiatilor in tari vecine Siriei, informeaza cotidianul The Telegraph, citat de Mediafax.

Marea Britanie a oferit deja un miliard de lire sterline pentru ajutarea refugiatilor care fug de conflictul din Siria.

David Cameron a propus o abordare „completa” pentru gestionarea crizei refugiatilor, promitand 100 de milioane de lire vecinilor Siriei care au infiintat tabere pentru sinistrati.

„Trebuie sa ne asiguram ca oamenii din taberele de refugiati sunt hraniti cum se cuvine si ca sunt ajutati; de asemenea, trebuie sa oprim venirea imigrantilor extracomunitari care au ratiuni economice”, a declarat premierul conservator britanic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro