Sari direct la conținut

George Simion promite încă un plan „pentru gospodăria țărănească”: „De la 1,3 milioane de angajaţi în sectorul public, vom ajunge la 800.000”

HotNews.ro
George Simion promite încă un plan „pentru gospodăria țărănească”: „De la 1,3 milioane de angajaţi în sectorul public, vom ajunge la 800.000”
Reclama stradala pentru promovarea candidatului AUR, George Simion, / Sursă: Inquam Photos / George Calin

După ce a lansat „Planul Simion pentru locuințe”, care a fost desființat de specialiști, președintele AUR, George Simion, a prezentat miercuri, la Mihăilești, județul Buzău, planul său de restructurare a administrației locale. Simion a promis că o măsură pe care o va lua va fi reducerea numărului de funcționari publici, de la 1,3 milioane la 800.000 în următorii 10 ani, conform Agerpres. 

AUR a prezentat miercuri „Planul Simion pentru gospodăria țărănească”, care își propune să încurajeze creșterea de animale și păsări, comercializarea de produse sau păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, în satele din România.

Acest plan vine după „Planul Simion pentru locuințe”, despre care mai mulți specialiști din zona imobiliară susțin că este o utopie. AUR vrea să construiască până la 1.000.000 de apartamente, cu prețuri de la 35.000 de euro, la 70.000 de euro. De asemenea, promite și construirea de grădinițe, școli, cabinete medicale și spații comerciale, în zonele unde vor fi apartamentele. 

Deși mii de români au stat la cozi pentru a semna planul pentru locuințe, prim-vicepreședintele partidului, Marius Lulea, a explicat pentru publicul HotNews.ro că semnatarii nu vor avea prioritate la cumpărarea de apartamente. 

Liderul partidului a dezvăluit și câteva dintre măsurile administrative pe care și le propune pentru a sistematiza administrația locală. Potrivit lui Simion, sistematizarea administraţiei va include şi o reducere a numărului de angajaţi din sectorul public.

„De la 1,3 milioane de angajaţi în sectorul public astăzi, vom ajunge în următorii 10 ani la 800.000 de angajaţi, folosind tehnologia şi excluzând din administraţia publică locală şi centrală membri de partid, cei care stau şi parazitează aceste administraţii”, a adăugat el. 

AUR vrea ca primarul, viceprimarul și consiliul local să existe în localitățile cu 5.000 de locuitori, iar sediile actualelor primării să fie înlocuite de „un ghișeu unic, digitalizat, deservit de unul sau de doi funcţionari”. 

INTERVIURILE HotNews.ro