Sari direct la conținut

Germania: Adversarul Angelei Merkel, santajat cu dezvaluiri compromitatoare daca nu isi retrage candidatura

HotNews.ro

O persoana necunoscuta a incercat sa il santajeze pe Peer Steinbruck, adversarul social-democrat al cancelarului Angela Merkel, amenintand cu dezvaluiri daca nu renunta la candidatura la alegerile legislative din 22 septembrie, a anuntat sambata o sursa din cadrul politiei, transmite Mediafax.

„Un membru al echipei de protectie a lui Peer Steinbruck a aflat despre existenta unei scrisori anonime de santaj si a depus o plangere la politia din Bonn (vest), unde se afla domiciliul lui Steinbruck”, a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a politiei criminalistice, confirmand informatiile aparute in cotidianul Bild.

Potrivit Bild, necunoscutul afirma, in scrisoarea adresata sotiei candidatului, ca locuieste de mai multi ani cu o filipineza care ar fi fost angajata pe „durata limitata”, la negru si in timp ce se afla ilegal in Germania, la domiciliul privat al lui Steinbruck din Bonn, in urma cu 14 ani.

„Va trebui sa il convingeti discret pe sotul dumneavoastra sa isi retraga candidatura din motive personale inainte de 10 septembrie”, ar fi scris acesta, potrivit Bild.

Gertrud Steinbruck, sotia liderului social-democrat, a explicat pentru Bild ca a existat intr-adevar o filipineza, care era angajata de mama sa si care venea sa o ajute la curatenie o data pe sapamana, in 1999.

Ea a angajat aceasta persoana timp de cateva saptamani, dar atunci era totul in regula, pentru ca ea era casatorita cu un gradinar de la ambasada Filipinelor la Bonn, a afirmat Steinbruck pentru cotidian.

Ea a adaugat ca a refuzat sa o angajeze la negru atunci cand ambasada s-a mutat la Berlin si cand sotul acesteia si-a pierdut locul de munca, privand-o de protectie sociala si titlu de sejur. Ea i-ar fi platit atunci echivalentul a 250 de euro drept compensatie.

„Faptul ca sotul meu este victima santajului la 14 ani de atunci este o infamie si acest lucru ma stupefiaza”, a conchis ea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro