Sari direct la conținut

Ieși din casă și numără-ți barza! A început astăzi recensământul berzelor albe #UiteBarza

HotNews.ro
Ieși din casă și numără-ți barza! A început astăzi recensământul berzelor albe #UiteBarza

“Puii berzelor albe sunt deja mari, își curăță și aranjează singuri penajul și vor petrece din ce în ce mai multă timp în picioare, parcă special pentru a putea fi numărați de recenzorii voluntari.” (SOR & Milvus Group) Vrei să te uiți după berze? Foarte bine. Bucură-te de zbor, cuib, pui de barză și pune tot ce ține de barza ta în recensământ. 

Mă bucur ca un copil când o văd pe barză acolo sus, unde eu n-am cum să ajung.

M-aș urca dar ce să caut eu acolo? Sunt nebun? Nici copil nu poți să urci unde barza își face cuib. În vârf de copac, pe stâlpul de curent, pe hornul casei. Nu pot fi așa de sus dar „Uite barza!” – strig și arăt cu degetul. Barza este și zboară mai aproape de Dumnezeu, decât orice om. Prin propriile ei puteri. E făptura aerului, mai mult decât a pământului. 

Eu zbor ca barza? Mă întreb când o văd. De ce nu pot să zbor? Uite-o, cât e de lungană! Uite-o, ce siluetă are! Îi priește zborul. Deci și mie mi-ar face bine zborul.

Ca să înfrunte aerul, ca să zboare dincolo, dincolo de închipuirile mele. Să fie acum aici, la o aruncătură de băț, și peste două luni, departe, în țările calde, unde eu ajung cu avionul.

De astăzi, românul își numără berzele. Adică numără berze, exact.

E cu capul în nori și întreabă barza: mă lași să te număr? 

  • De ce? întreabă barza 
  • Păi, dacă ești aici sub nasul meu înseamnă că locul meu pe lume este un loc încă bun de trăit și pentru mine. Că tu ești pretențioasă și știi că aerul, umezeala sunt încă potrivite pentru o viață sănătoasă. Dacă ești aici înseamnă că încă nu sunt cel mai rău de pe lumea asta.

Dacă vrei să vorbești așa cu berzele tale, înscrie-te https://bit.ly/Voluntar_Recensamant_Berze

Vezi pagina de Facebook SOR: https://www.facebook.com/SOR.BirdLifeRomania

Numără berze! Ai timp. Este a 167-a zi a anului 2024. Au mai rămas 199 de zile până la sfârşitul anului. Soarele răsare la 05 h 31 m şi apune la 21 h 02 m. Luna apune la 01 h 50 m şi răsare la 14 h 22 m. E 15 iunie a început recensământul berzelor.

FOTO: SOR, Cristian Țurcan

Cele mai bune vești din lume:

Din 10 milioane de oameni doar unul e fellow Ashoka Internațional. De miercuri, România are doi fellows: Vera Marin și Monica Boța-Moisin

Teleleu.eu, Elena Stancu și Cosmin Bumbuț. Cum să faci din dragostea ta o eternă călătorie. Și o expoziție de vizitat în Noaptea Muzeelor

Ateneul Român este “Marcă a Patrimoniului European”. Și Filarmonica va fi pe măsura lui

De ce s-au certat și bătut oamenii pentru pisica Joro din bibliotecă? De ce? De ce?

Corupție la Calea Ferată, da! Dar și o cercetare a vremurilor când ceasurile din fiecare gară erau sincronizate după ceasul șefului de tren

La mulți ani, barză! Să ne trăiești, rândunico! Astăzi este ziua mondială a păsărilor migratoare

INTERVIURILE HotNews.ro