Sari direct la conținut

Imagini filmate din dronă cu amploarea dezastrului provocat de uraganul Milton în Florida. Bilanțul morților. VIDEO

HotNews.ro
Imagini filmate din dronă cu amploarea dezastrului provocat de uraganul Milton în Florida. Bilanțul morților. VIDEO
Pagubele uraganului Milton care a lovit în Florida. Sursa foto: Profimedia

Uraganul Milton care a lovit miercuri, 9 octombrie, coasta de vest a Floridei, a provocat moartea a cel puțin 16 oameni și a lăsat în urmă case distruse, drumuri inundate, copaci și linii electrice doborâte, înainte de a se îndepărta de uscat şi de a ajunge în Oceanul Atlantic, potrivit autorităților locale, citate de CNN și BBC.

Peste două milioane de locuințe și companii sunt încă fără curent electric, numărul fiind însă în scădere față de ziua de joi, când 3,3 milioane de oameni se aflau în această situație.

Autoritățile americane au anunțat că au lansat operațiuni de salvare/căutare în mai multe comitate și au transmis că se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească în următoarele zile.

Imagini filmate din dronă arată amploarea pagubelor provocate de uraganul Milton.

Furtuna a lovit coasta de vest a Floridei miercuri seara ca uragan de categoria 3 pe scara Saffir-Simpson cu cinci trepte, cu vânturi susținute de peste 200 kilometri la oră. Ulterior, Milton a slăbit de la statutul rar de categorie 5, în timp ce se deplasa deasupra Golfului Mexic spre Florida.

Milton s-a diminuat în continuare pe uscat, coborând la categoria 1, cu vânturi susținute de 145 kilometri pe oră, în timp ce atingea coasta de est a peninsulei, a declarat Centrul Național pentru Uragane. Apoi, furtuna s-a îndepărtat de coasta atlantică a Floridei.

INTERVIURILE HotNews.ro