Sari direct la conținut

Incident grav într-un liceu din Oradea: Pedagog înjunghiat de o elevă, în biroul unui director al școlii / Fata este bursieră / De la ce ar fi pornit conflictul

HotNews.ro
Sala de clasa, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Sala de clasa, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, pedagog la un liceu din Oradea, a fost rănit după ce a fost înjunghiat de către o elevă. Incidentul a avut loc în biroul directorului adjunct al unităţii de învăţământ, unde fata fusese chemată împreună cu mama sa, pentru „probleme de comportament”.

Incidentul a avut loc luni dimineaţă, în jurul orei 9.00, într-un liceu din Oradea, agresoarea fiind o fată de 16 ani.

  • „La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Oradea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, iar din primele investigaţii a reieşit că, în urma unui conflict spontan, o elevă de 16 ani, din comuna Olcea, ar fi agresat un pedagog, un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Girişu de Criş, provocându-i, cu un cuţit, o leziune în partea dorsală.
  • Evenimentul a avut loc în timp ce eleva se afla în biroul directorului adjunct al unităţii şcolare, unde a fost chemată, împreună cu mama sa, pentru probleme de comportament”, a anunțat Poliția Județeană Bihor, conform News.ro.

Pedagogul înjunghiat a fost dus la Spitalul Județean din Oradea, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale, conform ebihoreanul.ro.

Incidentul a avut loc la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, unde fata stătea la internat. Aceasta ar fi intrat în biroul directoarei adjuncte având cuțitul ascuns în bluză, iar la un moment dat a atacat, de față cu mama ei și cu directoarea școlii, scrie ebihoreanul.ro.

La ora transmiterii acestei ştiri, fata se află în custodia poliţiştilor. Aceştia au deschis dosar penal pentru infracţiunea de tentativă de omor, iar ancheta este continuată sub supravegherea unui procuror.

De la ce ar fi pornit conflictul

Eleva fusese chemată la şcoală cu părinţii pentru că a fost surprinsă de supraveghetor cu un băiat, noaptea trecută, în internat.

Directoarea Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, Alina Coste, a declarat pentru presa locală că totul ar fi pornit de la faptul că eleva a fost surprinsă în cameră cu un băiat.

„A fost găsită în cameră cu un băiat, noaptea la stingere, iar pedagogul i-a atras atenţia că nu este normal şi firesc. Şi de acolo a pornit totul. Nu era de dat afară din internat, ci pur şi simplu doar de atras atenţia asupra unui fapt. Şi astfel a reacţionat copilul”, a declarat directoarea Alina Coste.

Fata care l-a înjunghiat pe pedaog este o elevă foarte bună la învățătură – ISJ

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Bihor, Horea Abrudan, eleva este în clasa a X-a și are rezultate bune la învățătură.

„Ce vă pot spune este că o elevă de clasa a X-a ar fi înjunghiat azi dimineaţă un pedagog de noapte. Am fost acolo, nu am avut cu cine vorbi, este şi era o anchetă de desfăşurare, cu reprezentanţi de la instituţiile statului, de la Procuratură, de la Poliţie şi am vorbit foarte puţin cu doamna directoare. Ea mi-a spus că este o elevă foarte bună la învăţătură, care a avut anul trecut cea mai mare medie din clasă, implicit bursieră, care nu a avut probleme de comportament, nu a lipsit mult de la şcoală, un copil normal”, a declarat pentru Agerpres şeful ISJ, Horea Abrudan.

Ela precizat că, în funcţie de rezultatele anchetei, şcoala şi inspectoratul vor lua măsuri, spunând că a cerut intervenţia profesorilor consilieri şcolari în unitatea de învăţământ, astfel încât şocul produs asupra colegilor de clasă să fie atenuat prin discuţii cu elevii.

Aproape 10.000 de acte de violenţă în şcolile din România în anul şcolar trecut

Aproape 10.000 de acte de violenţă s-au înregistrat în unităţile de învăţământ din România în anul şcolar 2021 – 2022, potrivit unui raport transmis în această lună de către Ministerul Educaţiei.

Raportul privind fenomenul violenţei în mediul şcolar în anul şcolar 2021 – 2022 arată că, la nivel naţional, s-au înregistrat în această perioadă 9.741 de acte de violenţă.

Este vorba despre atacuri la persoană, atentate la securitatea unităţii şcolare, la bunuri, dar şi alte fapte de violenţă sau atentate la securitatea în spaţiul şcolar.

Conform Ministerului Educaţiei, în anul şcolar 2019 – 2020 au fost înregistrate 7.715 cazuri, iar în 2020 – 2021 au fost 2.218, cu menţiunea că în această perioadă elevii au făcut şi cursuri online.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro