Sari direct la conținut

Toți membrii echipajului iahtului de pe care au fost lansate artificiile ce au cauzat focul de pe insula Hydra, inclusiv căpitanul, acuzați de incendiere premeditată

HotNews.ro
Un procuror grec i-a pus duminică sub acuzare, pentru incendiere premeditată, pe cei 13 membri ai echipajului unui iaht, după ce focurile de artificii lansate de pe navă ar fi provocat un incendiu de pădure pe insula elenă Hydra, a anunțat agenția de știri Athens News Agency (ANA), potrivit Reuters.
Toți membrii echipajului iahtului de pe care au fost lansate artificiile ce au cauzat focul de pe insula Hydra, inclusiv căpitanul, acuzați de incendiere premeditată
Insula Hydra din Grecia. Sursa foto: Michalis Karagiannis / Eurokinissi / imago stock&people / Profimedia

Membrii echipajului, toți greci, au fost arestați sâmbătă într-un port de agrement din zona Atenei, după ce autoritățile au suspectat că aceștia au provocat incendiul de pădure vineri seara târziu.

„Echipajul și căpitanul vor răspunde acuzațiilor în fața unui anchetator miercuri”, a precizat agenția de presă ANA.

Toți membrii echipajului au negat acuzațiile, a relatat duminică presa elenă. Iahtul, care fusese închiriat de turiști străini, a fost confiscat de autoritățile din Grecia.

Ministrul protecției civile, Vassilis Kikilias, a declarat duminică, la postul de televiziune Open TV, că există mărturii potrivit cărora membrii echipajului au incendiat o parte din pădurea de pe insulă.

Hydra, situată la sud-vest de Atena, în Golful Saronic, este populară printre vizitatorii străini și persoanele care călătoresc pe iahturi.

Pompierii au adus sub control incendiul, care a distrus o parte din singura pădure de pini de pe insulă, la primele ore ale dimineții de sâmbătă.

INTERVIURILE HotNews.ro