Sari direct la conținut

Israelul a anunțat că va face zilnic o „pauză tactică” în ofensiva din Gaza

HotNews.ro
Israelul a anunțat că va face zilnic o „pauză tactică” în ofensiva din Gaza
Soldați și tancuri israeliene aproape de granița cu Fâșia Gaza - Foto: Mostafa Alkharouf / AFP / Profimedia

Forţele armate israeliene au anunţat că vor face zilnic o „pauză tactică” în ofensiva din Gaza, pentru a permite livrarea de ajutoare, transmite duminică agenţia dpa.

Armata a precizat într-un mesaj pe platforma X că pauza va avea loc în fiecare zi între orele 8 şi 19, între Kerem Shalom – punct de trecere a frontierei unde se intersectează frontierele Israelului, Egiptului şi Fâşiei Gaza – şi şoseaua Salah al-Din, principala arteră rutieră din Gaza, iar de acolo în continuare spre nord.

Astfel va putea creşte volumul de ajutoare umanitare care ajung în Gaza, adaugă anunţul.

Traseul respectiv trece pe la sud de oraşul Rafah, unde Israelul îşi continuă operaţiunile, considerând că localitatea respectivă este ultimul bastion al militanţilor din gruparea islamistă Hamas.

Opt militari israelieni au fost uciși, sâmbătă, în sudul Fâșiei Gaza, a anunțat armata israeliană. Luptele continuă în zona orașului Rafah, soldându-se și cu 19 victime din rândul palestinienilor.

Anterior, Hamas anunțase că luptătorii săi au prins în ambuscadă un transportor blindat israelian în zona Tel Al-Sultan, la vest de Rafah, pe care Israelul o atacă de mai multe săptămâni.

Hamas a cerut joi într-un comunicat Statelor Unite să facă „presiune” asupra Israelului în vederea obţinerii unui armistiţiu permanent în Fâşia Gaza.

INTERVIURILE HotNews.ro