Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice. Programul sportivilor români pentru sâmbătă. România obține o nouă medalie de AUR prin barca de 8+1 feminin

HotNews.ro
Canotaj, echipaj al Romaniei, Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
Canotaj, echipaj al Romaniei, Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Echipajele de 8+1, feminin și masculin, vor disputa sâmbătă finalele probei regine a canotajului, iar România speră să adune noi medalii. După șapte zile de competiții, delegația română a obținut două medalii de aur, trei de argint și una de bronz și se situează pe locul 12 în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice Paris 2024.

UPDATE 18:45: Navigatoarea română Ebru Bolat ocupă locul 19 din 43 de participante în proba feminină de dinghy, sâmbătă, după primele şase curse, la Jocurile Olimpice 2024, potrivit Agerpres.

Ebru Bolat, care după primele trei curse se afla pe 30, a reuşit o evoluţie excelentă în cursa a patra, în care a ocupat locul 5, după care s-a clasat pe 14, respectiv 21.

Bolat are 84 de puncte, lider fiind olandeza Marit Bouwmeester, cu 12 puncte.

UPDATE 12:15 Echipajul masculin de 8+1 a încheiat finala olimpică pe locul 5. Aurul a revenit echipajului din Marea Britanie, argintul celui din Olanda și bronzul SUA.

UPDATE 11:55 Echipajul format din Mădălina Bereș, Roxana Anghel, Maria Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Adam, Amalia Bereș, Iuliana Popa, Simona Radiș, Victoria Petreanu a obținut aurul în finala olimpică. Argintul a fost obținut de Canada, iar bronzul de Marea Britanie.

UPDATE 11:40: Canotorul român Mihai Chiruță s-a clasat pe primul loc al Finalei B a probei de simplu vâsle masculin, după ce a terminat cursa în 6 minute 44 de secunde și 83 de sutimi. Astfel, Chiruță a încheiat pe poziția a 7-a la această ediție de Jocuri Olimpice.

____

România va fi reprezentantă sâmbătă, 3 august, în probele de canotaj, atletism, polo pe apă, tir cu arcul și yachting.

Programul sportivilor români:

Atletism
21:20 triplusalt feminin – finala: Andreea Taloş

Canotaj
11:06 simplu vâsle masculin – Finala B: Mihai Chiruţă
11:50 opt plus unu feminin – Finala A: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu
12:10 opt plus unu masculin – Finala A: Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu

Polo pe apă
22:05 Italia – România (Grupa A, masculin)

Tir cu arcul
12:01 individual feminin – optimi: Mădălina Amăistroaie
13:39 individual feminin – sferturi: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)
15:33 individual feminin – meciul pentru bronz: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)
15:46 individual feminin – meciul pentru aur: Mădălina Amăistroaie (dacă se califică)

Yachting
15:25 Dinghy feminin: Ebru Bolat

Clasamentul pe medalii

România este pe locul 12 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce tricolorii au obţinut două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz în şapte zile de competiţie.

România este la egalitate cu Noua Zeelandă.

Până vineri, lider în clasament este China, cu 30 medalii. Chinezii au 13 medalii de aur, opt de argint şi nouă de bronz.

Pe locul doi a urcat Franţa, cu un total de 36 de medalii, dintre care 11 de aur, 12 de argint şi 13 de bronz.

Australia este pe locul 3, cu 22 de medalii (11 aur, 6 argint, 5 bronz), urmată de urcat SUA, cu un total de 43 de medalii, dintre care nouă de aur, 18 de argint şi 16 de bronz.

Cu 27 de medalii, Marea Britanie este pe cinci (9 aur, 10 argint, 8 bronz).

INTERVIURILE HotNews.ro