Sari direct la conținut

Kamala Harris adună în jurul său susținători influenți din tabăra democraților. Nominalizarea sa pentru președinție rămâne necontestată în partid

HotNews.ro
Kamala Harris adună în jurul său susținători influenți din tabăra democraților. Nominalizarea sa pentru președinție rămâne necontestată în partid
Nancy Pelosi Foto: Andrew Harnik / Getty images / Profimedia

Nancy Pelosi, fosta președintă a Camerei Reprezentanților, și guvernatoarea din Michigan, Gretchen Whitmer, și-au anunțat susținerea pentru Kamala Harris drept candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidențiale.

Deși Pelosi nu mai este lidera Camerei Reprezentanților, ea rămâne una dintre cele mai influente voci din Partidul Democrat. Într-o declarație remisă presei, Pelosi și-a exprimat susținerea „entuziastă” pentru Kamala Harris.

„Susținerea mea entuziastă pentru Kamala Harris pentru funcția de președinte este oficială, personală și politică. Să nu faceți o greșeală: Kamala Harris, ca femeie-politician, este strălucitor de abilă și am deplină încredere că ne va duce la victorie în noiembrie”, afirmă Nancy Pelosi, citată de Reuters.

De asemenea, una dintre potențialele rivale ale lui Harris la nominalizarea democrată, guvernatoarea din Michigan, Gretchen Whitmer, nu doar că și-a anunțat susținerea pentru vicepreședintele în funcție, ci și implicarea directă în campania Kamalei Harris.

„Astăzi, nu numai că sunt încântată să o susţin pe Kamala Harris pentru funcţia de Preşedinte al Statelor Unite, ci sunt mândră să fiu copreşedinte al campaniei sale. Cu vicepreşedintele Harris, alegătorii din Michigan au un candidat pe care se pot bizui pentru a le reduce costurile, pentru a le proteja libertăţile şi pentru a construi o economie care funcţionează pentru oamenii muncii.

Donald Trump este un infractor condamnat care alimentează violenţa, a răsturnat decizia Roe şi a dus economia noastră la pământ. Nu-l putem lăsa să se apropie de Casa Albă. Vicepreşedinte Harris, aveţi tot sprijinul meu. Haideţi să câştigăm!”, spune guvernatoarea într-un mesaj postat luni pe X, transmite News.ro

Harris are sprijinul a peste 30 de senatori democraţi şi a peste 80 de membri ai Camerei Reprezentanţilor – cifre care au crescut rapid în cursul dimineţii de luni.

Ea are, de asemenea, sprijinul braţelor politice ale unor grupuri reprezentând persoanele de culoare, hispanicii sau progresiştii – Congressional Black Caucus, Congressional Hispanic Caucus şi Congressional Progressive Caucus – precum şi a două sindicate cheie, Service Employees International Union şi American Federation of Teachers.

Mai multe delegaţii de stat la Convenţia Naţională Democrată de luna viitoare – Tennessee, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Louisiana, New Hampshire şi Maryland – au anunţat că o susţin pe Harris..

INTERVIURILE HotNews.ro