Sari direct la conținut

Marcel Ciolacu dă asigurări că TVA-ul nu va fi majorat. „Un procent de creștere duce la creșterea inflației cu 0,5. Este exclus”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu si Marcel Bolos, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu si Marcel Bolos, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, la Digi24, că TVA-ul va fi la aceeaşi cotă de 19% şi anul viitor, în martie, precizând că, mai mult, TVA-ul la alimente şi medicamente va rămâne 9%, informează Agerpres.

Întrebat, marţi seară, cât va fi TVA-ul în martie 2025, premierul a răspuns: „La fel, neschimbat. Mai mult, vă pot spune, cu certitudine, că TVA-ul la alimente şi medicamente va rămâne 9%”.

El a pus pe seama contextului electoral afirmaţii precum cea a prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, care vorbeşte de un TVA de 24%-25%.

„Nu vreau să contrazic pe nimeni şi înţeleg ieşirile, fiindcă ele sunt într-un context electoral. Nu ştiu care e câştigul de vot, dar fiecare are strategia lui de campanie. Pe mine mă depăşeşte această strategie: să anunţi că va fi apocalipsa făcută de un guvern din care tu faci parte şi coaliţia PSD-PNL.

Eu vă spun cu certitudine, fiindcă a fost deja discuţia şi negocierea… a fost avută de când am preluat funcţia de premier şi atunci s-a dorit creşterea TVA-ului. Şi am zis că este exclus acest lucru. Noi aveam inflaţie cu peste 10% (…) Orice punct procentual crescut la TVA duce la o creştere a inflaţiei cu 0,5. Este exclus acest lucru”, a susţinut Ciolacu.

INTERVIURILE HotNews.ro