Sari direct la conținut

Marcel Ciolacu: Voi avea luni o discuție cu Ursula von der Leyen, apoi voi trimite propunerea de comisar european / „Roxana Mînzatu este o variantă”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu: Voi avea luni o discuție cu Ursula von der Leyen, apoi voi trimite propunerea de comisar european / „Roxana Mînzatu este o variantă”
Roxana Mînzatu și Marcel Ciolacu - FOTO: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că va discuta luni cu președinta actualei și viitoare Comisii Europene, Ursula von der Leyen, despre propunerea de comisar a României și a precizat că Roxana Mînzatu este o posibilă variantă în acest sens.

După ședința de guvern voi avea o discuție cu șefa Comisiei Europene, a spus Ciolacu. Ședința de guvern de luni a fost programată să înceapă la ora 09.00.

După discuția cu von der Leyen voi trimite propunerea de comisar, a spus premierul.

Roxana Mînzatu este o variantă, a adăugat Ciolacu.

Mînzatu (44 de ani) a fost deputat PSD de Brașov din decembrie 2016 și până anul acesta, când a fost aleasă europarlamentar pe listele Alianței PSD-PNL.

Între septembrie 2015 și ianuarie 2016 a fost președinte al Agenției Naționale pentru Achizițiii Publice, iar între martie și septembrie 2015 a fost secretar de stat în ministerul fondurilor europene, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților.

Este absolventă a Facultății de Științe Politice și Administrative a Universității București (1998-2002) și are un masterat în integrare europeană la universitatea privată „Dimitrie Cantemir”.

Prima propunere a fost Victor Negrescu

Ciolacu a declarat joi că von der Leyen a cerut încă de la început ca România să desemneze o femeie pentru postul de comisar european. „Dacă pentru portofoliul de comisar european cea mai potrivită persoană este o femeie, atunci vom nominaliza o femeie, dacă e mai potrivit un bărbat, atunci vom nominaliza un bărbat“, a spus premierul, a mers pe 22 august la Bruxelles cu propunerea Victor Negrescu.

Întrebat miercuri de jurnaliști ce se va întâmpla cu nominalizarea României pentru postul de comisar european, Marcel Ciolacu a răspuns că „e un proces de negociere”.

Chestionat dacă negocierile cu von der Leyen nu arată că nu se poate impune pe plan extern, Ciolacu a răspuns nervos: „Mă, voi vorbiți serios?! Cum adică nu mă pot impune? Eu încerc să ies din logica tâmpită în care s-a jucat zeci de ani și dumneavoastră mă judecați că e o slăbiciune. Eu vreau să găsesc cea mai bună persoană care să reprezinte România”.

INTERVIURILE HotNews.ro