Sari direct la conținut

Marea Britanie: Vaccinarea va fi necesară în curând la intrarea în cluburile de noapte, anunță Johnson

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

Guvernul britanic vrea să introducă în septembrie un permis de sănătate care să dovedească o vaccinare completă împotriva coronavirusului la intrarea în unitățile care primesc un public larg, precum discotecile, a anunțat luni premierul Boris Johnson, citează AFP.

„Până la sfârșitul lunii septembrie, când toți tinerii cu vârsta peste 18 ani au avut ocazia de a fi dublu vaccinați, intenționăm să facem din vaccinarea completă condiția intrării în cluburile de noapte și în alte locuri care să primească mulți oameni”, a declarat șeful guvernului conservator.

Un test negativ nu va mai fi suficient, a spus el. Acest anunț a fost imediat criticat de cei din domeniu: „A spune că suntem dezamăgiți de această față a guvernului este o subevaluare”, a reacționat Peter Marks, proprietarul celui mai mare lanț de cluburi din Regatul Unit, pentru care această măsură nu va face altceva decât îi va încuraja pe oameni să facă petreceri acasa. În prima zi de ridicare a celor mai recente restricții din Anglia, pe măsură ce varianta Delta crește contaminările, Boris Johnson și-a repetat apelul la prudență.

Dacă este necesar, în următoarele săptămâni, guvernul va face obligatorie prezentarea dovezilor de vaccinare, test negativ sau imunitate naturală pentru a intra în discoteci, care au putut să se redeschidă după un an și jumătate de închidere. Ținând o conferință de presă la distanță de la reședința sa din țară, în Checkers, unde trebuie să se autoizoleze pentru că este în contact după ce ministrul său de sănătate a dat pozitiv, Boris Johnson a recunoscut că nu ar putea „garanta” natura „ireversibilă” a ridicării restricțiilor.

„Trebuie să fim umili în fața naturii”, a spus el. Deoarece sute de mii de cazuri de contact sunt forțate să se autoizoleze, unor lucrători esențiali, cum ar fi lucrătorii feroviari sau controlorii de trafic aerian, li se va acorda o scutire care să le permită să lucreze, cu condiția să fi primit a doua doză în cel puțin doi ani, a spus guvernul. Printre cele mai afectate țări din Europa, cu peste 128.700 de decese, Marea Britanie a înregistrat recent peste 50.000 de noi cazuri zilnice, o creștere atribuită variantei Delta mai contagioase.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro