Mario Iorgulescu încearcă să scape și de condamnarea de 3 ani de închisoare pentru sechestrarea și agresarea unui bărbat
Mario Iorgulescu încearcă să scape și de condamnarea de trei ani de închisoare primită după ce a răpit și apoi a sechestrat un bărbat. Avocații săi au formulat o cale extraordinară de atac a deciziei de condamnare, la fel ca în cazul în care fusese condamnat la 13 ani și opt luni de închisoare, decizie care a fost anulată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).
Procesul a fost deschis la Judecătoria Sectorului 3, iar următorul termen în care Mario Iorgulescu apare ca „revizuent” este stabilit pe 23 iulie, conform portal.just.ro. Procesul a fost înregistrat pe 17 mai, iar primul termen a avut loc în 11 iunie, scrie Libertatea.
Dacă revizuirea procesului va fi admisă, atunci Iorgulescu va scăpa și de această condamnare, iar procesul se va rejudeca. În acest caz, el va scăpa de mandatul european de arestare emis pe numele său, scrie Libertatea.
Mandat european de arestare pentru Mario Iorgulescu
Pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis vineri, de către Judecătoria Sectorului 3, un mandat european de arestare şi un mandat de executare a pedepsei de trei ani de închisoare, la care fusese condamnat pentru complicitate la sechestrarea unui bărbat, în 2018, a anunțat Poliția Română, într-un comunicat de presă.
Poliţia a precizat că, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul SIRENE, a notificat autorităţile italiene pentru executarea mandatului european de arestare, astfel încât Mario Iorgulescu să rămână sub controlul acestora.
„În cursul acestei zile, 21 iunie 2024, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii şi un mandat european de arestare pe numele unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, pentru care a fost condamnat, de către aceasta, în anul 2018, la o pedeapsă de 3 ani închisoare”, a transmis vineri seară Poliţia Română.
Mandatul, emis la o zi după ce Mario Iorgulescu a scăpat de condamnarea pentru accidentul mortal provocat în 2019
Mandatul emis de Judecătoria Sectorului 3 vine după ce, joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul în casaţie formulat de Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare după ce a provocat un accident rutier în urma căruia un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Acest dosar va fi trimis pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.
De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia tribunalului prin care Mario Iorgulescu trebuia să plătească către doi membri ai familiei bărbatului ucis de el în accident sumele de 200.000 euro – daune morale şi 100.000 lei daune materiale, urmând ca aceste daune să fie achitate de societatea de asigurări City Insurance SA, societate care se află însă în faliment.
Decizia instanței supreme este definitivă.
Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui LPF Gino Iorgulescu, a provocat în 8 septembrie 2019 un accident rutier pe şoseaua Chitilei din Bucureşti, soldat cu moartea unui tânăr de 24 de ani.
În urma accidentului, Mario Iorgulescu a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti, Secţia ATI, iar ulterior a fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până în 7 octombrie, când a fost externat şi preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, în 31 octombrie, el a fost internat la o altă clinică din Italia.
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, în august 2020, trimiterea în judecată a lui Mario Iorgulescu pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului și a drogurilor.
În seara zilei de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, el ar fi aflat că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. Martorii povestesc că el s-a certat continuu la telefon cu fosta iubită, era nervos şi ţipa, însă i-a promis gazdei că nu se va urca la volan în starea în care se afla, notau procurorii Parchetului Tribunalului București.
La terminarea petrecerii, în jurul orei 02:50, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, el s-a urcat în maşina sa, un Aston Martin model DBS, şi a plecat spre Capitală, conform procurorilor.
A intrat în Bucureşti prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu), iar în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I. Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, care a decedat pe loc, mai spuneau procurorii.
Un martor al accidentului a povestit în instanţă scene oribile de la locul coliziunii, şoferul din cealaltă maşină fiind găsit aruncat pe jos.
Dosarul de sechestrare
Mario Iorgulescu a fost condamnat, în aprilie 2021, de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate, decizia magistraţilor fiind definitivă. În prima instanţă, la Judecătoria Sectorului 3, Mario Iorgulescu fusese achitat.
Curtea de Apel Bucureşti a decis atunci condamnarea lui Mario Iorgulescu la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal împotriva persoanei vătămate Dragoş-Ionuţ Vlăsceanu.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Francisco-Gabriel Pascu, la patru ani şi şase luni de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, Vasile Pascu, la un an de închisoare pentru influenţarea declaraţiilor, Marcel Pasu, la doi ani şi şase luni de închisoare pentru influenţarea declaraţiilor, Laurenţiu-Ştefan Coruţ, la trei ani şi două luni de închisoare pentru fals intelectual, favorizarea făptuitorului, uz de fals.
Persoanele condamnate au fost judecate pentru că, în 2018, au exercitat acte de violenţă şi au lipsit de libertate, în mod ilegal, un bărbat.
După ce victima a anunţat Poliţia, au urmat alte presiuni ale acestora, încercând să-l determine, prin constrângere şi corupere, să-şi retragă plângerea şi declaraţiile formulate, spun procurorii.
Citește și:
- Cazul Mario Iorgulescu: cum s-au șters condamnările și acuzele unei serii de fugari celebri și bogați, când ei au stat în străinătate. Printre aceștia Ghiță, Puiu Popoviciu și „lotul Oprescu”
- „Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie!” – Mario Iorgulescu, după condamnarea la închisoare / Cum motiva instanța decizia anulată acum
- Mario Iorgulescu, fugit în Italia, avea discernământ când a provocat accidentul. „Șoferul mort avea tot rupt în el” – instanță