Sari direct la conținut

Mihai Tudose spune că Piedone este membru PSD. „Aduce o plus-valoare, are o bogată experienţă administrativă” / Ce afirmă despre Ponta

HotNews.ro
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose, a declarat marţi, întrebat de ce pe listele PSD se află membri PUSL, că Cristian Popescu Piedone este înscris la PSD şi că discuţiile cu acesta au început după alegerile locale.

„Noi avem interesul să guvernăm bine România. Ca să guvernăm, trebuie să câştigăm alegerile. Oamenii care au venit alături de noi şi care aduc o plus-valoare sunt bineveniţi. Da, domnul Cristian Popescu Piedone aduce o plus-valoare, are o bogată experienţă administrativă şi, după cum s-a şi demonstrat, aduce voturi, reprezintă nişte oameni, are nişte oameni în spate. E valabil şi la domnul Ponta”, a spus Mihai Tudose, întrebat de ce pe listele PSD sunt nume precum Piedone şi Victor Ponta, transmite News.ro.

Tudose a declarat că Piedone este membru PSD, înscris la PSD, iar la alegerile locale pentru Primăria Capitalei „a fost o greșeală” că au candidat separat.

„Şi atunci a fost o greşeală, toată lumea a recunoscut că a fost o greşeală”, a spus Tudose.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a spus că pe listele partidului pentru alegerile parlamentare se vor regăsi şi foşti membri de la PUSL, alături de Cristian Popescu Piedone.

Referitor la prezenţa pe listele pentru parlamentare a fostului premier Victor Ponta, Mihai Tudose a avut cuvinte de laudă, spunând că „a fost un prim-ministru foarte bun”.

„Profesional, a fost un prim-ministru foarte bun. Uitaţi-vă la ceea ce a însemnat România pe acea guvernare. Uitaţi-vă ce a însemnat România pe guvernarea 2017, că după aia nu mai discut. Uitaţi-vă la nivelul de trai, uitaţi-vă la ce a însemnat deficitul atunci. A fost un prim-ministru bun”, a spus Tudose despre Victor Ponta.

Cristian Popescu Piedone va deschide lista PSD la Senat în județul Giurgiu la alegerile din această toamnă, declarau pentru G4Media surse politice.

PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, ar fi primit cinci locuri pe listele PSD, din 19 câte ar fi solicitat inițial, au mai precizat sursele citate. Printre cei care vor fi pe listă se numără Grațiela Gavrilescu și Bogdan Ciucă.

La alegerile din 9 iunie pentru Primăria Capitalei, câștigate de Nicușor Dan, Piedone a luat 15% din voturi, după ce a refuzat să se retragă din cursă în favoarea Gabrielei Firea, în ciuda apelurilor unor lideri PSD.

INTERVIURILE HotNews.ro