Mofturile lui Stolneanu
Primaria a concesionat un teren societatii Hit Faget, pe care clujeanul Pavel Oprea are titlu de proprietate. Desi cazul pare simplu, lupta din justitie dintre Oprea, Primarie si societate dureaza neobisnuit de mult.
Primaria Cluj-Napoca a semnat un contract de asociere cu societatea Hit Faget pentru un teren care, in realitate, este proprietate privata. Pavel Oprea a fost deposedat de un imobil si un teren pentru care detine un titlu de proprietate. Primaria a inchiriat societatii Hit Faget un teren din zona Faget.
Cei 720 de metri patrati inchiriati de Primarie sunt proprietatea clujeanului Pavel Oprea, conform documentelor pe care acesta le detine. In anul 2001, Pavel Oprea a incheiat un contract de inchiriere cu societatea Cozana SRL pentru localul Roata din zona Faget.
In 2002, Pavel Oprea a mai semnat doua acte aditionale, cu aceeasi societate, pentru inchirierea unor suprafete de teren aferente localului. Partile si-au respectat obligatiile contractuale pana in 200
Eu, fiind plecat foarte mult timp in Austria, nu am mai verificat actele. In 2004, am incercat sa modific contractul de inchiriere. Atunci am aflat ca terenul meu a fost inchiriat altei societati, a declarat Oprea.
Suveica
Patronii Cozana SRL au refuzat sa mai negocieze cu proprietarul imobilului. Pavel Oprea a deschis o actiune in instanta pentru anularea contractului. In urma unui proces finalizat la Curtea de Apel Cluj, Cozana SRL a fost obligata, printr-o hotarare judecatoreasca, sa elibereze localul.
Deoarece patronii societatii au refuzat sa se conformeze, Pavel Oprea a cerut ca sentinta sa fie pusa in aplicare prin intermediul unui executor judecatoresc. Cand am incercat sa pun in aplicare sentinta, am aflat ca administrator al localului nu mai era Cozana SRL, a declarat Oprea. O suveica des folosita, de schimbare a societatilor pentru a impiedica executarea silita.
La Primarie se fabrica hotarari potrivite
In mod ciudat, din anul 2004, terenul si cladirea din Faget erau administrate de societatea Hit Faget, al carei patron este Marius Merca. In 2005, Pavel Oprea a obtinut o ordonanta presedintiala, prin care se avizeaza evacuarea societatii Hit Faget.
In procesul verbal intocmit de catre executorul judecatoresc se mentioneaza ca sentinta de evacuare nu mai poate fi pusa in practica, deoarece Hit Faget detine un contract de asociere cu Primaria. O explicatie cel putin aberanta. Noii administratori ai localului au refuzat sa discute cu proprietarul de drept al imobilului.
Nu inteleg cum Primaria a semnat un contract de asociere, de vreme ce proprietar al terenului sunt eu, a mai declarat Oprea. Din datele furnizate de biroul mass-media al Primariei reiese ca, in 2004, Consiliul Local, in ultima sedinta la care a participat Gheorghe Funar in calitate de primar, a adoptat hotararea 399, prin care aproba asocierea cu societatea Hit Faget.
Obiectul asocierii este o suprafata de teren de 720 metri patrati. Hotararea de CL este evaziva, mentionand doar suprafata de teren, doua numere topografice si plata a 500 de euro (!!!) pe metrul patrat, fara a mentiona daca suma se va plati lunar sau anual.
Tot in 2004, Primaria a modificat HCL 399, care are urmatorul continut: durata asocierii este stabilita la 49 de ani, iar Hit Faget trebuie sa achite Primariei 2200 de euro, cota de asociere.
Stolneanu s-a ales cu plangere penala
In iunie 2005, Pavel Oprea a depus o plangere penala impotriva executorului judecatoresc Marius Stolneanu, pe care il acuza de nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti, mai precis a ordinului de evacuare. In aceeasi plangere penala, Florin Sandor, inspector in cadrul Primariei, este acuzat de abuz in serviciu.
Mai exact, Oprea sustine ca inspectorul Sandor ar fi intervenit ilegal pentru a opri executorul judecatoresc. Executorul judecatoresc Marius Stolneanu a declarat: Este o situatie incurcata, sunt trei proprietari pe teren. Fiecare sustine ca terenul e al lui in baza unor acte. Stolneanu a mentionat ca procesul este inca pe rol, dar pentru a stabili proprietarul de drept este nevoie de o expertiza.
Daca se realizeaza o expertiza corecta, vom sti cine e proprietarul terenului. Atunci, Consiliul Local va fi nevoit sa isi revoce hotararea si sa anuleze concesiunea, a mai declarat Stolneanu.