Sari direct la conținut

Musamalizarea din Piata Garii

Ziarul de Sibiu

Reprezentantii Guvernului par sa o dea la intors in ce priveste neregulile semnalate de Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP). in raspunsul trimis acum doua zile firmelor care au pierdut licitatia, sefii ANRMAP spun cu totul altceva decat ceea ce au transmis ZIARULUI de Sibiu.

In urma controlului efectuat de inspectorii ANRMAP la Primaria Sibiu, in 9 martie, acestia au transmis o nota de control ZIARULUI de Sibiu, pe data de 17 martie.

In care nota, Serviciul de control din cadrul ANRMAP stabilea clar ca in cazul licitatiei pentru reabilitarea si modernizarea Pietei Garii si a unui pachet de strazi din Sibiu au fost savarsite o serie de infractiuni. Relatate de ZIARUL de Sibiu de-a lungul timpului.

Abia acum doua zile, presedintele ANRMAP, Alexandru Cojocaru, a transmis un raspuns si catre Scanmoor Transilvania, una din cele doua firme care au pierdut licitatia. in raspunsul semnat de Cojocaru, lucrurile s-au mai „inmuiat”.

„Autoritatea contractanta (Primaria – n.r.) nu a respectat prevederile HG 895/2005, inclusiv notificarea autoritatii noastre transmisa la nivelul judetului Sibiu cu adresa nr. 1044/12.12. 2005″, sta scris intr-un raspuns transmis ZIARULUI de Sibiu de vicepresedintele ANRMAP, Corneliu Burada (reprezentant al PD).

„Cu privire la lipsa reprezentantului ANRMAPO pe langa comisia de evaluare a ofertelor, avand in vedere prevederile HG 895/2005, se considerp momentul initierii procedurii de achizitie data publicarii anuntului de participare, respectiv 14.10.2005, data la care institutia noastra nu era inca operationala, autoritatea contractanta (Primaria Sibiu – n.r.) fiind in imposibilitatea de a pune in aplicare prevederile H.G. 895/2005″, semneaza presedintele ANRMAP, Alexandru Cojocaru (reprezentant al PNL).

In plus, in intarziatul raspuns dat de Alexandru Cojocaru celor de la Scanmoor, nu mai apre nici o neregula in ce priveste faptul ca Search Corporation, firma care a intocmit studiul de fezabilitate inainte de licitatie, a si participat alaturi de Strabag la licitatie si, prin urmare, a castigat.

„Concluzia care se desprinde inclusib din «no objection»-ul acordat de BERD, care nu a retinut nici o situatie de incompatibilitate intre calitatea Search Corporation de elaborator al studiului de fezabilitate si cea de asociat al ofertantului declarat castigator, este ca documentatia de licitatie a fost intocmita de consultantul I.C.

Consulenten Zivitechniker Gesmbh care nu a avut nici o legatura cu participantii la licitatie”, semneaza Alexandru Cojocaru.

Asta in timp ce, in nota de control de acum o luna, scrie negru pe alb „procedurile BERD impuse si in documentatia licitatiei organizate interyic de regula participarea consultantilor in calitate de ofertanti la procedura de achizitie de lucrari.

Cu privire la participarea proiectantului Search Corporation SRL la procedura organizata, regulile BERD nu fac nici un fel de referire”.

Deosebirile dintre raspunsul dat celor de la Scanmoor si nota de control transmisa ZIARULUI de Sibiu sunt numeroase si ridica multe semne de intrebari.

ZIARUL de Sibiu va reveni mai amplu pe marginea acestora in editiile viitoare, odata cu raspunsul dat de ANRMAP referitor la aceasta brusca schimbare de optica a reprezentantilor Guvernului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro