Sari direct la conținut

În una dintre cele mai populare destinații din lume, turismul nu-și va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până în 2026

HotNews.ro
În una dintre cele mai populare destinații din lume, turismul nu-și va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până în 2026

Turismul din Thailanda și-ar putea reveni la nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19 de abia peste 5 ani, un semn îngrijorător pentru una dintre cele mai dependente de turiști economii din lume, scrie Bloomberg.

Consiliul de Dezvoltare Economică și Socială din Thailanda a anunțat luni, citând date furnizate de autoritatea responsabilă de turism din această țară, că nu se așteaptă la o revenire la normalitate până în 2026.

Sectorul turistic generează în jur de 20% din PIB-ul țării din sud-estul ASiei.

Întârzierea revenirii economice, despre care unii analiști se așteptau să dureze doar doi ani, va afecta peste șapte milioane de muncitori, o parte din aceștia urmând să fie nevoiți să își găsească locuri de muncă în alte domenii, potrivit consiliului thailandez.

Thailanda a fost vizitată de aproape 40 de milioane de turiști în 2019, ultimul an de dinainte de pandemie, care au adus venituri de 60 de miliarde de dolari țării care și-a închis granițele pentru majoritatea vizitatorilor străini în martie 2020.

Autoritățile de la Bangkok încearcă acum o redeschidere graduală a unor destinații turistice pentru vizitatorii vaccinați după ce economia thailandeză s-a contractat pentru cinci trimestre consecutive, un trend care probabil va continua și în perioada aprilie-iunie în contextul în care țara se confruntă cu cel mai grav val al infecțiilor de la izbucnirea pandemiei.

Insula Phuket urmează să fie prima destinație deschisă în luna iulie, autoritățile thailandeze intenționând să redeschidă și alte 10 locații până în octombrie.

Însă guvernul estimează că numărul vizitatorilor din acest an va fi de doar 500.000, o fracțiune din cei 6,7 milioane din 2020, aproape toți în primele trei luni ale anului, înainte de răspândirea pandemiei la nivel global.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro