Sari direct la conținut

Netanyahu: "Holocaustul ne învaţă că trebuie să ne apărăm singuri"

HotNews.ro
Benjamin Netanyahu, Foto: Captura YouTube
Benjamin Netanyahu, Foto: Captura YouTube

„Poporul evreu a învățat lecția Holocaustului: că nu putem ignora amenințările cu distrugerea, că trebuie să le facem față când sunt încă mici. Și, mai presus de toate, deși apreciem foarte mult ajutorul prietenilor, trebuie să ne apărăm singuri”, a spus premierul Benjamin Netanyahu la Yad Vashem din Ierusalim, potrivit ANSA și Rador.

„Fără Aliați, cărora le suntem veșnic recunoscători, nu ar fi existat supraviețuitori astăzi”, dar trebuie amintit că „acum 80 de ani, când poporul evreu s-a confruntat cu distrugerea, lumea ne-a întors spatele”.

În cadrul Forumului pentru Antisemitism de la Muzeul Holocaustului Yad Vashem, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că este îngrijorat de faptul că liderii mondiali nu au elaborat o poziție unită împotriva Iranului, „cel mai antisemit regim de pe planetă”. „Israelul le mulțumește președintelui Donald Trump și vicepreședintelui Mike Pence, care se confruntă cu tiranii de la Teheran, care amenință stabilitatea Orientului Mijlociu și a lumii”, a declarat Netanyahu. Toate guvernele ar trebui să se mobilizeze împotriva Iranului, a concluzionat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro