Sari direct la conținut

Nicki Minaj anulează concertul din București, de la Saga Festival, „din cauza protestelor din zonă” / Reacția organizatorilor – UPDATE

HotNews.ro
Nicki Minaj, la Gala Met 2024, în New York City, SUA., Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Nicki Minaj, la Gala Met 2024, în New York City, SUA., Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Cântăreața americană Nicki Minaj, care era capul de afiș al Festivalului Saga din București și care ar fi urmat să urce pe scenă pe 7 iulie, a anunțat pe Twitter că nu mai ajunge în România, din cauza „problemelor de siguranță legate de protestele din zonă”. Organizatorii au spus că banii pentru biletele nescanate de duminică vor fi dați înapoi.

Cântăreața urma să sosească în această seară în București, de la Dublin, unde a avut anteriorul concert programat.

„Din îngrijorare pentru bunăstarea echipei noastre și a mea, am fost sfătuită de echipa mea de securitate să nu mă deplasez la festivalul din România în această seară din cauza problemelor de siguranță legate de protestele din zonă. Aștept cu nerăbdare să vă văd pe toți altă dată. 

Ca mamă, trebuie să mă asigur că iau decizii corecte pentru ca eu să ajung acasă la fiul meu și pentru ca membrii echipei mele să ajungă acasă la familiile lor. Să nu țin cont de sfaturile echipei de securitate în acest moment pur și simplu nu este ceea ce cred că ar trebui să fac. Vă iubesc și vă mulțumesc pentru înțelegere și sprijin.

Sunt foarte încântată să-mi văd fanii vinerea aceasta la Londra pentru un alt spectacol foarte special, la Festivalul Wireless”, arată postarea de pe Twitter a artistei. 

Protestul Contabililor?

În ceea ce privește motivul invocat de cântăreața americană, toți românii se întreabă care este protestul care nu a lăsat-o să vină în România, în contextul în care singurul protest anunțat este cel de mâine, al contabililor, „Fără haos în legislaţia fiscală”, organizat de Patronatul Antreprenorilor Contabili din România și care va începe la 8:30 în Piaţa Victoriei.

SAGA Festival confirmă informația și spune că va da banii înapoi

SAGA Festival a confirmat informația anulării concertului cântăreței americane, distribuind postarea acesteia.

„Cu tristețe trebuie să anunțăm că Nicki Minaj tocmai și-a anulat prestația din cauza îngrijorărilor pentru bunăstarea ei și a echipei sale în România”, arată postarea paginii de Facebook a festivalului, argumentând că „acest lucru nu are nimic de-a face cu SAGA și depășește puterile noastre”.

„Vestea ne-a lăsat pe toți devastați și știm că este o mare dezamăgire pentru voi toți, așa cum este și pentru noi”, au adăgat organizatorii. 

Postrivit postării, banii pentru biletele nescanate de duminică vor fi dați înapoi.

Zborul artistei a fost anulat

Totodată, site-ul BoardingPass a scris duminică seară pe Facebook că singurul zbor neregulat planificat pentru duminică seară între Dublin și București, care „foarte probabil” ar fi adus în țară „un mare artist internațional”, a fost anulat.

„PE SCURT: zborul unui avion privat care urma să zboare în seara zilei de duminică, 7 iulie 2024, de la Dublin (Irlanda) spre București a fost anulat.

Inițial avionul urma să aterizeze în capitala României la ora locală 20:37, apoi a fost amânat de trei ori și într-un final planul de zbor a fost anulat.

Foarte probabil, cu acest avion urma să sosească la București un mare artist internațional, acesta fiind singurul zbor neregulat planificat să fie operat în după-amiaza zilei de duminică între Dublin, orașul unde artistul în cauză a concertat în noaptea dintre sâmbătă și duminică, și București”.

Nu este prima oară când un superstar anulează un concert la Saga Festival. Anul trecut, Wiz Khalifa a anunțat că nu poate ajunge la ediția din 2023 a Saga Festival, motivând că a suferit o ruptură de cartilaj în zona pelvisului, așa cum scria atunci Adevărul.

INTERVIURILE HotNews.ro