Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă, răspuns dur pentru PSD: „Știu ei ce este onoarea? Am fost singurul care a probat onoarea”. PSD a lansat o ofensivă pentru „decredibilizarea” liderului PNL

HotNews.ro
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat pentru Hotnews că a fost singurul om politic din România care a „probat onoarea când și-a depus mandatul de premier” și că atacurile PSD la adresa sa sunt „lipsite de conținut”. Reacția sa vine după atacurile social-democraților la adresa sa.
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Foto: AGERPRES
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Foto: AGERPRES

Refuzul PNL de a organiza alegerile prezidențiale în luna septembrie, deși exista un acord cu PSD pentru această dată, a declanșat o ripostă dură din partea social-democraților.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, la Bruxelles, că „onoarea nu este numai pe panouri, ci și în discuțiile Coaliției”. Declarația președintelui PSD a vizat panourile electorale cu imaginea președintelui PNL, care au mesajul „Un ostaș în slujba țării”.

Surse din partid au dezvăluit că întreaga strategie de comunicare a social-democraților s-a axat pe „decredibilizarea lui Nicolae Ciucă”, prezentat drept un politician „care nu își respectă cuvântul”, încalcă înțelegerile și „nu mai are onoare”.

„Onoare pierdută” este haștagul folosit de senatorul PSD, Daniel Zamfir, într-o postare în care critică decizia partenerilor de guvernare de nu a fi de acord cu organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie.

Atacuri la adresa lui Nicolae Ciucă au venit și din partea lui Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD.

Social-democrații au prezentat un document oficial prin care Biroul Politic al PNL prin care liberalii au fost de acord cu organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie.

Acordul din Coaliție a fost stabilit în luna februarie și, potrivit social-democraților, conținea decizii care nu au fost comunicate publicului.

„Acordul din februarie a fost mai larg. PNL a fost de acord inclusiv cu candidat comun la prezidențiale, stabilit pe baza unui sondaj, și liste comune la parlamentare. Pe baza Acordului din februarie, PSD a fost de acord cu comasarea alegerilor locale cu europarlamentare. PSD și-a ținut cuvântul, PNL nu a respectat înțelegerea”, a declarat un lider din PSD pentru Hotnews.ro.

Premierul Ciolacu a anunțat că se va consulta cu partidele parlamentare pentru a decide data pentru alegerile prezidențiale.

Liderii PNL din prima linie nu au reacționat în mod oficial

Prim-vicepreședinții PNL nu au reacționat în mod oficial la atacurile venite din partea lui Marcel Ciolacu sau din partea altor social-democrați. 

A făcut-o Nicolae Ciucă într-o declarație pentru Hotnews.ro.

„Știu ei ce este onoarea? Onoarea mea este dedicată României și românilor. Atacurile politice sunt lipsite de conținut, urmăresc doar denigrare. În politica de la noi, am fost singurul care a probat onoarea când și-a depus mandatul de premier atunci când s-a angajat că o face. Să-mi dea ei alt exemplu!”, a fost replica dată de Nicolae Ciucă, pentru Hotnews.ro, după atacurile venite din partea PSD

Liderii PNL susțin că și-au atins obiectul de a „bloca organizarea alegerilor în luna septembrie” și că PSD reacționat „din frustare” cu mesaje dure.

„Ciolacu a știut că nu poate decide de unul singur data alegerilor prezidențiale și trebuia să ajungă la o înțelegere cu PNL. A forțat, a dat ultimatum, dar știa că nu îl poate remania pe ministrul Predoiu, nici nu poate impune ceva PNL. Ciolacu are limitele lui și îi e frică să candideze la prezidențiale. Dacă dă PNL afară de la guvernare, Ciolacu trebuie să își treacă guvernul prin Parlament”, a declarat un lider PNL pentru Hotnews.ro.

Printre liberalii care au dat mesaje împotriva PSD au fost Florin Roman, Robert Sighiartău, Florin Cîțu sau Tănase Stamule.Conform Constituției, dacă se modifică structura guvernului, Executivul trebuie să obțină un nou vot de învestitură în Parlament. Dacă premierul Ciolacu își depune mandatul, președintele Iohannis este cel care nominalizează viitoare propunere pentru Palatul Victoria.

INTERVIURILE HotNews.ro