Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă spune că este „într-o pauză operativă” cu Marcel Ciolacu, după luni de atacuri reciproce

HotNews.ro
Nicolae Ciucă spune că este „într-o pauză operativă” cu Marcel Ciolacu, după luni de atacuri reciproce
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu/Profimedia

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că este ”într-o pauză operativă” cu Marcel Ciolacu, liderul PSD, relatează News.ro.

”Când se depăşeşte o limită a înţelegerilor între doi oameni, nu vorbesc despre înţelegerile politice şi chestiunea aceasta se repetă, este bine, la un moment dat, să se ia o pauză operativă. Suntem într-o pauză operativă (cu Marcel Ciolacu – n.r.)”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri seară, la România TV.

Ciucă a afirmat că nu va vorbi niciodată urât despre Marcel Ciolacu, chiar dacă uneori se mai arucă câte o săgeată.

”Apreciez faptul că a spus că am avut o guvernare foarte bună, ceea ce se vede şi din  cifre şi din ceea ce s-a întâmplat la vremea respectivă (…) Nu am vorbit urât despre Marcel Ciolacu şi nici nu o să vorbesc urât despre Marcel Ciolacu pentru că… dacă mai aruncăm câte o săgeată, se mai aruncă”, a declarat Ciucă.

Întrebat dacă îl va nominaliza pe Marcel Ciolacu în funcţia de premier, în cazul în care va ajunge preşedinte. Ciolacu a răspuns negativ.

”După ce văd rezultatele de la alegerile parlamentare, discutăm. Până atunci prefer să nu fac niciun fel de scenariu (…) Prefer o coaliţie de dreapta, în momentul de faţă nu l-aş nominaliza pe Marcel Ciolacu (…) Voi lua cea mai bună dcizie pentru poporul român, nu pentru o formaţiune sau un om politic”, a afirmat Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai spus că ”nu este cazul” să îl nominalizeze pentru funcţia de premier nici pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

Reamintim că PNL a depus pe 18 septembrie un proiect de lege care prevedea că preşedintele României poate candida, în ultimele 3 luni ale mandatului, ca independent pe listele unui partid sau alianţe la alegerile parlamentare. Proiectul modifica, în acest sens, articolul 52 din legea privind alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Ulterior, proiectul a fost restras, după ce președintele Klaus Iohannis a zis că nu va candida la alegerile parlamentare, dar nu înainte ca în coaliția de guvernare se iște tensiuni, pentru că PSD nu voia să susțină proiectul. 

Înainte de astea, Ciucă și Ciolacu s-au mai atacat reciproc și cu alte ocazii. În august, de exemplu, fostul premier i-a reproșat actualului premier că a avut declarații contractorii în scandalul Spitalul Sf. Pantelimon. În replică, liderul PSD i-a recomandat lui Ciucă „să scrie mai mult la vestita sa carte și mai puțin pe rețelele sociale” și îl acuză că a știut despre scandalul azilelor, dar „a stat ascuns prin birouri”.

În iunie, pe fondul neînțelegerilor cu privire la calendarul alegerilor prezidențiale, Ciolacu a declarat „poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este numai pe panouri”, făcând referire la vestitele panouri de mari dimensiuni prin care fostul premier își făcea publicitate cărții sale, „În slujba țării”

INTERVIURILE HotNews.ro