Sari direct la conținut

Nicușor Dan, la Congresul USR: „Un singur cuvânt definește opoziția la schimbare și cuvântul acela este PSD”

HotNews.ro
Nicuşor Dan, Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Nicuşor Dan, Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Primarul Capitalei Nicușor Dan a fost invitat la Congresul USR să țină un discurs, în care le-a dat asigurări delegaților că va rămâne un partener al partidului în lupta pentru transformarea statului român, proces despre care a spus că este blocat de către PSD.

Nicușor Dan a fost invitat pe scena Congresului USR de către președintele Elena Lasconi care a ținut să-i mulțumească pentru faptul că a venit, deși vineri seara a petrecut cu ocazia celebrării a 30 de ani de la absolvirea facultății.

„Eu sunt prima președintă femeie a USR, dar fără Nicușor Dan noi astăzi nu am fi fost aici. E o onoare că-i azi este alături de noi. A făcut un super-efort că aseară a fost la o petrecere, a celebrat 30 de ani de la terminarea facultății”, a spus Lasconi.

În discursul său, Nicușor Dan a spus că va rămâne partenerul USR, partid care l-a ajutat în timpul campaniei pentru realegerea sa.

„Vreau să vă mulțumesc pentru toți anii în care am colaborat și să vă asigur că rămân partenerul USR în misiunea pe care și-a stabilit-o. E o luptă lungă și nu au trecut decât 8 ani. Este o singură luptă care contează: este aceea de a face din România un stat cu instituții care să decidă pentru români”, a spus primarul Capitalei.

Ca și în cazul lui Lasconi, discursul primarului a fost prilej pentru un atac la adresa social-democraților, considerați principalul obstacol în calea schimbării.

„Există un singur cuvânt care definește opoziția la schimbare și cuvântul acela este PSD. Asta este lupta și durează, poate sunt mai pesimist decât Elena. Dar asta este responsabilitatea asumată de noi atunci când am intrat în politică, anume să facem din România un stat al cetățenilor și să le dăm celor 5 milioane de români plecați siguranța că vor fi respectați dacă se vor întoarce”, a spus Nicușor Dan.

La final, el a pledat pentru o reconstrucție a dreptei, care să depășească erorile pe care aceasta le-a făcut anterior.

„Eu cred în continuare că, cu toate multele, multele erori pe care le-a făcut, dreapta este soluţia pentru România. Cred că e nevoie de o reconstrucţie a dreptei, dar într-o reconstrucţie, la fel ca în orice fel de parteneriat, e nevoie de instituţii, de fiinţe care stau pe picioarele lor, şi de aceea e foarte important momentul pe care îl trăiţi azi. Vă doresc alegeri inspirate şi mult timp împreună”, a conchis Nicuşor Dan.

INTERVIURILE HotNews.ro