Sari direct la conținut

Numărul porcilor sacrificați în Spania în fiecare an, mai mare decât numărul spaniolilor

HotNews.ro
Numărul porcilor sacrificați în Spania în fiecare an, mai mare decât numărul spaniolilor

Numărul porcilor sacrificați în Spania în fiecare an a ajuns mai mare decât numărul spaniolilor, arată noile date statistice, citate deTelegraph. Potrivit unui raport guvernamental din 2017, numărul porcilor sacrificați în Spania a depășit pentru prima oară 50 de milioane, în condițiile în care populația țării este de circa 46,5 milioane de persoane.

O creștere a exporturilor de profil, mai ales pentru apetitul enorm al chinezilor pentru carne de porc, a dus la un avans masiv al șeptelului din fermele spaniole. În orice moment, în aceste ferme se află la îngrășat circa 30 de milioane de astfel de animale, iar sectorul a avut o valoare de 6 miliarde de euro în 2017.

Producția totală de carne de porc a urcat cu 20% în ultimii cinci ani, până la 4,3 milioane de tone, doar un sfert ajungând în farfuriile spaniolilor, care consumă, în medie, 21 de kilograme de carne de porc anual.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro